У Києві судитимуть проросійського блогера, якого затримали у монастирі УПЦ МП

У Києві судитимуть проросійського блогера, якого затримали у монастирі УПЦ МП

31 Березня 2023
1655
31 Березня 2023
17:47

У Києві судитимуть проросійського блогера, якого затримали у монастирі УПЦ МП

1655
В серпні йому висунули підозру у держзраді, а в лютому затримали на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря у Києві.
У Києві судитимуть проросійського блогера, якого затримали у монастирі УПЦ МП
У Києві судитимуть проросійського блогера, якого затримали у монастирі УПЦ МП

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо проросійського блогера, який переховувався в одному з київських монастирів УПЦ МП. Його звинувачують у державній зраді, повідомив Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний почав активно допомагати Росії в проведенні підривної діяльності проти України ще до початку повномасштабного вторгнення.

На виконання завдань російських кураторів чоловік готував та надсилав для публікації статті, в яких висловлював проросійські погляди. Ці публікації розміщувалися на російських сайтах, активно «розганялися» пропагандистами в інтернеті та були доступні необмеженій кількості користувачів.

У цих статтях він заперечував існування України як держави та українського народу. Популяризував та героїзував Росію і її президента. При цьому негативно та упереджено висловлювався про українську мову та культуру, повідомляє ОГП.

Висновки експертизи підтверджують, що ці публікації містили інформацію, спрямовану на розпалювання національної, міжетнічної, соціальної ворожнечі та ненависті, внесення розбрату між армією і народом, негативно впливали на громадську думку, сприяли поширенню російської пропаганди в Україні та несли загрозу національній безпеці в інформаційній сфері, зазначає прокуратура.

У серпні 2022 року чоловіку було повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Після цього він почав переховуватися від правосуддя та був оголошений у розшук.

У лютому Служба безпеки України повідомила, що затримала ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП), де і був затриманий.

Ім'я затриманого тоді, як і тепер, не повідомляли, однак джерела «Детектора медіа» у СБУ повідомили, що йшлося про блогера Дмитра Скворцова.

Фото: Офіс ГПУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1655
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
362 дн. тому
Блогер російського патріархату. Це все, що треба знати про руський мир. Скоро буде Chat GPT російського патріархату.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду