detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.03.2023 09:27
Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі
Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі
Ним виявився командир штурмового авіаційного полку РФ Сергій Атрощенко, уродженець Овруча на Житомирщині.

Проєкт InformNapalm спільно з українськими хакерами «Кібер Спротив» ідентифікував особу окупанта, який віддавав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі. Ним виявився полковник Сергій Атрощенко, уродженець міста Овруч на Житомирщині.

Російський воєнний злочинець є командиром військової частини №75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, який дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, що на березі Азовського моря.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко підтверджує, що ще в перші тижні повномасштабного вторгнення встановили, що літаки, які бомбардували драмтеатр, пологовий будинок і дитячу лікарню, злітали саме з Приморсько-Ахтарська.

В InformNapalm розповідають, що хакери контролювали листування Сергія Атрощенка протягом декількох місяців і «максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах сил оборони України».

Інформацію вони вирішили оприлюднити після того, як Атрощенко відмовився співпрацювати з розвідувальними структурами України. Крім того, додають, що Міжнародний кримінальний суд отримав матеріали для підготування ордеру на арешт Атрощенка.

InformNapalm спільно з хакерами «злили» велику кількість особистої інформації російського воєнного злочинця, зокрема адреси проживання, номери телефонів і електронні пошти. Деталі тут.

Сергій Валерійович Атрощенко народився.1981 року в Овручі Житомирської області. Потім жив у російському Липецьку, був прописаний у Воронежі та деякий час за місцем служби у смт. Гвардійське в окупованому Криму.

На даний час проживає у зйомній квартирі м. Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю РФ  за адресою, яку вдалося встановити завдяки документам про вакцинацію від COVID-19.

Хакери також отримали доступ до особистого кабінету Атрощенко на офіційному порталі Міністерства оборони РФ, з якого витягнули відомості по виплатах за період з лютого 2022 по січень 2023 року (переглянути витяг з відомості по грошовому забезпеченню можна у PDF).

Крім того, з поштових скриньок із загального значного обсягу листувань і чисельного спаму хакерам вдалося знайти та виокремити різні деталізовані списки пілотів, відомості, службові характеристики офіцерів, довідки, теоретичні та практичні розрахунки, які цікаві для розвідки.

Хакери також виявили і виклали один з «фотосюрпризів» у вигляді напівоголених фото, які дружина Атрощенка Лілія надсилала своєму чоловіку.

Вони зв’язалися з Лілією під виглядом одного з офіцерів 960-го полку, який очолює її чоловік, і домовились зробити новий «сюрприз» для офіцерів полку — «патріотичну» фотосесію їхніх дружин на аеродромі в парадних кітелях з медалями їх чоловіків.

«Лілія охоче підтримала пропозицію та все організувала. Це дозволило розвідати цілі та зібрати вкупу всіх дружин російських пілотів і як наслідок зібрати додаткові дані, які корисні для подальшої OSINT-розвідки», — пишуть журналісти.

InformNapalm анонсували також, що присвятять Сергію Атрощенку та його підлеглим й інші публікації.

Нагадаємо, раніше журналісти програми «Схеми» виявили, хто саме з російських військових чинив злочини, намагався завербувати місцеве населення і вишукував жертв для катівень під час окупації Балаклії на Харківщині.

Фото: InformNapalm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY