detector.media
21.03.2023 09:37
«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»
«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»
Ведучими нового проєкту стали Катерина Некреча і Олег Галів.

У середу, 22 березня, «Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок», ведучими прграми стануть Катерина Некреча і Олег Галів.

Програма «Свобода.Ранок» зі Львова виходитиме щодня по буднях о 09:00 за київським часом на ютуб-каналі «Радіо Свобода». Сюжети «Свобода.Ранок» можна дивитися на каналі «Радіо Свобода Україна».

«Наша мета з самого ранку розповісти аудиторії головне, що сталося протягом ночі. Ми прокидаємося вдосвіта, щоб ви, поки снідаєте, їдете на роботу за кермом чи в метро, вже знали, за якими подіями варто слідкувати протягом нового інформаційного дня і чого варто очікувати. А ще хочемо дати зранку трохи натхнення і надії», — розповідає виконавча продюсерка нового проєкту Анна Тохмахчі.

Ведуча «Свобода.Ранок» Катерина Некреча — теле- та радіоведуча, авторка спецпроєктів, з 2015 року почала працювати на Радіо Свобода в проєкті Крим.Реалії.

«Зараз надзвичайно складні часи для всіх нас. Іноді хочеться буквально втекти від новин і жорсткої реальності. Тим не менш, знати, що відбувається в Україні та світі сьогодні — необхідно. Ми дуже хочемо робити інформаційний ранковий продукт, який буде давати надію. Надію на цей день, на завтра, на життя, на щасливе життя і, звісно, на перемогу», — каже Катерина Некреча.

Співведучий стріму «Свобода.Ранок»  Олег Галів — телеведучий, викладач кафедри журналістики «Львівської політехніки»:

«Інформації навколо стільки, що інколи здається — перебір. Але все ж значення має не кількість, а якість. «Свобода.Ранок» — це насамперед про якісні новини, про інформаційну гігієну. Про важливе і те, що варто знати», — каже Олег Галів.

У лютому 2023 року «Радіо Свобода» запустила новий проєкт «Ти як?» про українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію. 

Керівницею проєкту стала Катерина Лихогляд — журналістка, документалістка, стипендіатка премії імені Вацлава Гавела.

Новий проєкт розповідатиме історії вимушених мігрантів, його мета — розповісти історії переселенців, що знайшли притулок як за кордоном, так і в Україні.  

6 березня на онлайн-платформах «Радіо Свобода» стартував подкаст «Свої серед своїх» із ведучою Наталею Патрікєєвою. Героями нового проєкту стануть українські військові — як професійні, так і ті, хто долучився до ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення росіян. Із ними говоритимуть про мотивацію, побутові проблеми, досвід участі у війні, складнощі у спілкуванні із цивільними тощо.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY