detector.media
20.03.2023 11:03
Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета
Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета
Комітет освіти підтримав відставку Сергія Шкарлета майже одноголосно.

У понеділок, 20 березня, Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій підтримав відставку міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Про це повідомила секретар комітету, нардеп фракції «Голос» Наталія Піпа. 

«Комітет освіти майже одноголосно відправив Шкарлета у відставку», — написала  Піпа у фейсбуці.

17 березня 2023 року «Українська правда» повідомила з посиланням на трьох співрозмовників в органах влади про те, що Сергій Шкарлет подасть у відставку з посади міністра освіти та науки України.

Сергій Шкарлет очолює міністерство з грудня 2020 року (з червня 2020-го у статусі т.в.о.). Тоді ж, у червні 2020-го, етичний комітет Національного агентства із забезпечення якості освіти виявив плагіат у чотирьох наукових публікаціях Сергія Шкарлета — запозичення без посилання на джерело. Наявність плагіату підтвердили також незалежні міжнародні експерти.

Міністр на це заявляв, що у нього є чимало запитань до Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, зокрема й до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

У квітні 2021-го Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Нацагентства, яке встановило в наукових роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета плагіат.

18 березня 2023 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що міністром освіти планують призначити директора Малої академії наук Оксена Лісового.

Оксен Лісовий — директор Національного центру «Мала академія наук України» і доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

У 2012 році Лісовий отримав ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році — звання доцента. У 2021 році отримав звання «Заслужений працівник освіти України».

Фото: Міністерство освіти і науки України/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY