Новий сезон подкасту «Культура всього» запустили в рамках «Української правди»

Новий сезон подкасту «Культура всього» запустили в рамках «Української правди»

14 Березня 2023
1429
14 Березня 2023
17:10

Новий сезон подкасту «Культура всього» запустили в рамках «Української правди»

1429
Ведучий проєкту Костянтин Дорошенко спілкується з художниками, музикантами, журналістами, піарниками, медіаменеджерами та іншими фахівцями про культуру «в найбільш широкому сенсі цього слова».
Новий сезон подкасту «Культура всього» запустили в рамках «Української правди»
Новий сезон подкасту «Культура всього» запустили в рамках «Української правди»

10 березня на сайті «Української правди» стартував третій сезон щотижневого подкасту «Культура всього» арт-критика, публіциста й ведучого проєкту Костянтина Дорошенка. 

«Ми цінуємо експертизу та багаторічну роботу Костянтина Дорошенка і в культурній царині, і в медіа. І саме тому цей подкаст на "УП" є унікальним продуктом — поєднанням досвіду та авторського підходу. Для справжніх гурманів, яких цікавить сьогоднішня українська культура та її майбутнє», — коментує головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Щопонеділка подкаст транслює інтерв'ю ведучого з художниками, музикантами, журналістами, піарниками, медіаменеджерами та іншими фахівцями про культуру «в найбільш широкому сенсі цього слова». 

Як повідомив Дорошенко в коментарі «Детектору медіа», наразі він сам веде «Культуру всього». Окрім цього, новою практикою для проєкту стало запрошення кількох спікерів. 

«Сьогодні подкаст робить головний акцент на темі, проблемі, тому гості обираються відповідно до цього. Проєкт став більш прив’язаним до поточних подій. Проте я намагаюся залишати клубний формат бесіди, яка викликала б у слухача відчуття присутності при неформальному спілкуванні. Тому ми не редагуємо запис, а даємо розмову такою, якою вона була в реальному часі», — розповів ведучий.

Перший випуск нового сезону стосується мультидисциплінарного фестивалю молодої української культури «На часі» в колаборації з інтернет-радіо Chervona Kalyna. Костянтин Дорошенко поспілкувався зі співзасновником цього радіо Дмитром Олійником та учасниками музичного дуету Tember Blanche Олександрою Ганапольською і Владиславом Лагодою, зокрема, про вплив війни на українських митців, соціальні та психологічні підстави культурного сплеску, який наразі відбувається в Україні, та його тренди.

13 березня також вийшов другий позачерговий епізод, у якому художниця, кураторка та учасниця мистецької Bouillon Group Наталія Васадзе розповіла про омолодження протестного середовища в Грузії, творчі форми спротиву, проблему російських мігрантів в Тбілісі та інше.

«Тема наступного епізоду — амбітна і надактуальна програма репрезентації українського мистецтва в провідних музеях світу "Ukraine. Out of Blackout". Її кураторка Ольга Балашова та продюсер Володимир Бородянський розкажуть не лише про ідеологію, план і стратегію низки запланованих ними проєктів, але й про своє бачення культурної політики України», — проанонсував Костянтин Дорошенко.   

Костянтин Дорошенко, Ольга Балашова та Володимир Бородянський на подкасті «Культура всього»/«Українська правда»

Як відомо, подкаст «Культура всього» з'явився ще у травні 2019 року. 

«Ідея і назва подкасту "Культура всього" належить Андрієві Боборикіну. Ми виступали співведучими, трактуючи культуру як найширший спектр проявів людини в суспільстві, не лише як мистецтво. В перші сезони робили акцент на персону, професіонала, що може цікаво розкрити свій досвід. З другого сезону, на який ми отримали грант УКФ, "Культура всього" виходила вже і на "Українській правді". Третій сезон мав запуститися 2021 року. Ми знову виграли грант УКФ, але нам, як і багатьом тоді, запропонували радикально скоротити бюджет. Це створювало ситуацію, коли, як і при старті проєкту, ми мали б вкладати в нього власні кошти, а це було важко. Тому вирішили взяти паузу», — розповів Дорошенко.

Раніше у межах проєкту «Культура всього» ведучі вже опублікували 59 епізодів. Зокрема, в останньому спецвипуску подкасту, який вийшов у червні 2022 року, гостем став канадський бізнесмен українського походження та організатор міжнародного соціального клубу Exodus Андрій Любалін. Він виступив із планом зупинки війни через визнання міжнародним товариством кремлівського диктатора Володимира Путіна юридично недієздатним.

Нагадаємо, з 2006 до 2009 року Костянтин Дорошенко працював директором з розвитку проєкту «Телекритика». Пізніше був радіоведучим станції «Радіо Вісті». 

Також відомо, що Дорошенка призначено Надзвичайним і Повноважним послом «Республіки» Ужупіс (мистецький і богемний район Вільнюса) серед арткритиків світу.

У травні 2019 року журналіст спільно з медіаменеджером, а нині виконавчим директором «Української правди» Андрієм Боборикіним запустив подкаст «Культура всього». Окрім цього, того ж року Костянтин Дорошенко почав працювати колумністом у «Суспільне: Культура».

Наразі він є запрошеним експертом Дослідницької платформи PinchukArtCentre.

У лютому ми писали про те, що «Українська правда» запустила подкаст «Кавун та тютюн», у якому розповідатимуть про те, що об'єднує українців та кримських татар.

Фото: Razvan Dima

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1429
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду