«Українська правда» пояснила «політичними причинами» ситуацію зі збором коштів для «фонду Залужного»

«Українська правда» пояснила «політичними причинами» ситуацію зі збором коштів для «фонду Залужного»

20 Грудня 2022
3478

«Українська правда» пояснила «політичними причинами» ситуацію зі збором коштів для «фонду Залужного»

3478
Видання також розповіло, за чиєї ініціативи збирає кошти на потреби військових.
«Українська правда» пояснила «політичними причинами» ситуацію зі збором коштів для «фонду Залужного»
«Українська правда» пояснила «політичними причинами» ситуацію зі збором коштів для «фонду Залужного»

«Непорозуміння щодо збору коштів у фонд "Ми переможемо", на жаль, має і політичний підтекст. Наразі ми не можемо розповісти про цей бік історії публічно, але обов‘язково зробимо це після Перемоги», — йдеться в поясненні видання «Українська правда». Окрім того, в поясненні вказані обставини, за яких видання почало збирати кошти для фонду, який називали «фондом Залужного».

Видання повідомляє, що у листопаді до «УП» звернулися військові з проханням допомогти зібрати 11,5 млн гривень на закупівлю додаткового обладнання для систем ППО — комплексу радіоелектронної боротьби та апаратного комплексу імітування сигналів. Військові надали для збору реквізити фонду «Ми переможемо». Раніше цей фонд, йдеться в заяві видання, носив ім’я головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, але згодом його перейменували у фонд «Ми переможемо». 19 грудня Валерій Залужний офіційно повідомив, що тепер не має стосунку до фонду, але раніше рекомендував його на своїх офіційних сторінках. «УП» планує зібрати необхідні 11,5 млн гривень, йдеться в заяві.

Нагадаємо, що вчора Залужний на своїй офіційній сторінці у фейсбуці написав, що дякує будь-яким волонтерським ініціативам, але благодійного фонду з його ім’ям не існує:

«Хочу офіційно заявити, що я не звертався з проханням збирати кошти і тим більше ніколи нікого не просив перераховувати гроші на конкретний благодійний фонд. Принагідно повідомляю, що фонду Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного не існує».

Ця заява була реакцією на новину «Української правди», в якій йшлося про оголошення збору 11,5 млн гривень на сучасні радіолокаційні системи для протиповітряної та протиракетної оборони. Спочатку в новині було вказано, що всі кошти будуть перераховані «фонду Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Федоровича Залужного "Ми переможемо"», але пізніше в новині прибрали згадку про Залужного, залишивши лише назву фонда.

Як свідчать дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фонд «Ми переможемо» був створений 30 березня 2022 року і протягом квітня неодноразово змінював назву, але в більшості з них фігурувало прізвище генерала Залужного.

Сам генерал писав про цей благодійний фонд у своєму офіційному телеграм-каналі, що довіряє його засновникам:

«На жаль, я особисто не маю часу координувати волонтерську діяльність, але готовий підтримати будь-яку ініціативу на користь армії. Однією з таких ініціатив є благодійний фонд, що носить моє ім’я. Я довіряю засновникам фонду і сподіваюся, що їхня активна діяльність, спрямована на всебічну допомогу ЗСУ, буде успішною», — написав він в середині квітня 2022 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3478
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
494 дн. тому
Країна "Дай". Припиниться надходження від тих, хто дає - припиниться країна. Ось таку збудували наші корумповані православні великі господарники, політики, мери, депутати, вожді, командувачі. Тобто всі, хто отримував платню з бюджету і їх спонсори - старий олігархат. Така і залишиться після війни - раби не створені для змін у державі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду