Мінкульт підтвердив, що надав дозвіл на тимчасовий виїзд режисеру Тарасу Голубкову

Мінкульт підтвердив, що надав дозвіл на тимчасовий виїзд режисеру Тарасу Голубкову

10 Березня 2023
1861
10 Березня 2023
19:40

Мінкульт підтвердив, що надав дозвіл на тимчасовий виїзд режисеру Тарасу Голубкову

1861
Голубков просив дозволу на виїзд, щоб зняти документальний фільм про війну в Україні, а насправді поїхав до Москви.
Мінкульт підтвердив, що надав дозвіл на тимчасовий виїзд режисеру Тарасу Голубкову
Мінкульт підтвердив, що надав дозвіл на тимчасовий виїзд режисеру Тарасу Голубкову

Пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України у коментарі сайту KP.UA підтвердила, що міністерство надало дозвіл на тимчасовий виїзд українському режисеру Тарасу Голубкову з 14 по 30 листопада 2022 року.

Голубков попросив дозволу на виїзд, щоб зняти документальний фільм про війну в Україні The War Diary, і надав усі необхідні для цього документи, сказали у МКІП. Журналістам KP.UA показали супровідний текст самого режисера, в якому він обґрунтовував важливість своєї поїздки за кордон.

«Було створено проєкт The War Diary. Основне інформаційне завдання — показати європейській аудиторії цілісну картину, а через документальну форму максимально донести проблематику до глядача. Центром кожного оповідання є справжні люди, які опинилися у складних обставинах війни. Цінність даного проєкту — це своєрідний “прямий ефір”, фіксація абсолютно реальних подій! Будь-хто з будь-якої точки світу може побачити історії людей, які зустрілися віч-на-віч з такою страшною трагедією, як війна!», — писав Голубков.

Він запевняв, що у своєму документальному фільмі розповідатиме про «волонтерство як явище українського протистояння», бізнес під час війни, історії людей, які жили чи продовжують жити на окупованих територіях, тощо.

Голубков також переконував МКІП, що, створюючи документальний фільм, співпрацює з латвійським продакшном Porta Bonanza SIA.

7 березня вийшов кліп російської виконавиці Клави Коки. Під офіційним відео співачки був зазначений інший кліпмейкер, проте актор Сергій Главчев, який безпосередньо знімався у цій відеороботі, у своєму акаунті в Facebook продублював пост з Instagram та зазначив, що режисером був саме Голубков. Проте згодом пост виправив, видаливши цю графу. На це звернуло увагу видання «МУЗВАР». Інформацію про співпрацю з росіянами виданню підтвердила людина з оточення Голубкова.

Крім цього, у сюжеті російського каналу «МУЗ ТВ» про зйомки цього кліпу можна побачити Голубкова за режисерським пультом.

«МУЗВАР» нагадує, що ще до повномасштабного вторгнення Клава Кока виступала в тимчасово анексованому Криму, а у 2020-му у так званій ДНР. Співачка потрапила під санкції України як особа, що публічно закликає до агресивної війни, виправдовує і визнає законною збройну агресію Росії проти України.

Тарас Голубков відомий як автор відеокліпів для гурту «Скрябін», а також для таких виконавців, як Melovin, Артем Пивоваров, Jerry Heil. У Росії знімав відео для Zivert та Філіппа Кіркорова.

Цікаво, що це не перший кліп Клави Коки, який знімає Голубков, уточнює «Tabloid». У 2021-му українець став режисером її відео на пісню "Ла Ла Ла".

Фото: Taras Golubkov director / Facebook; скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1861
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду