СБУ: З 2022 року викрито понад тисячу російських пропагандистів

СБУ: З 2022 року викрито понад тисячу російських пропагандистів

3 Березня 2023
1107
3 Березня 2023
17:23

СБУ: З 2022 року викрито понад тисячу російських пропагандистів

1107
СБУ: Пропаганда є таким самим воєнним злочином як ракетні удари по житлових будинках і кібератаки на критичну інфраструктуру.
СБУ: З 2022 року викрито понад тисячу російських пропагандистів
СБУ: З 2022 року викрито понад тисячу російських пропагандистів

Представник Департаменту інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що з 2022 року було викрито і задокументовано близько 1200 інтернет-пропагандистів РФ,  які закликали до геноциду і пропагували війну.

Про це Мельниченко повідомив під час Kyiv Stratcom Forum, який організовує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Пропаганда є таким самим воєнним злочином як ракетні удари по житлових будинках, як і кібератаки на критичну інфраструктуру. Для суду, як українського, так і міжнародного, дуже важлива законно проведена лінгвістична експертиза (пропаганди, – Ред.) – і ми це робимо», – цитує Мельниченка Центр стратегічних комунікацій.

Фото: Центр стратегічних комунікацій

Керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей вважає, що на Заході відсутнє розуміння, що вже немає російських журналістів у класичному вигляді.

«Насправді це співробітники інформаційних підрозділів військово-політичного керівництва рф. Зараз вони інформаційно висвітлюють бойові дії  – висвітлюють війну, ситуацію у самій Росії. Вони є таким же співучасниками бойових дій, як і ті люди, які бігають по Україні та натискають на гашетку танків чи ракет», – підкреслив Ігор Соловей.

Читайте також: 

Керівник проєкту Ukraine StratCom Partnership Центр передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО Бен Хіп зазначив, що у низці європейських країн досі намагаються зрозуміти, де баланс між мовою ненависті та свободою слова. На його думку, проблема полягає у законодавстві, що відстає від цифрових технологій на десятки років.

Kyiv Stratcom Forum – дводенний захід Центру стратегічних комунікацій за участі українських високопосадовців, міжнародних дипломатів та експертів з комунікацій. Мета форуму – поєднати та обмінятися досвідом про підходи до протидії гібридній агресії та побудові стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, від 24 лютого 2022 року СБУ розслідує приблизно 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Понад 340 з них вже скерували до суду. СБУ заявляє, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 600 російських агентів і шпигунів. 

Ілюстративне фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду