СБУ затримала в Одесі інформатора росіян, який закликав знищувати українців

СБУ затримала в Одесі інформатора росіян, який закликав знищувати українців

8 Березня 2023
940
8 Березня 2023
12:23

СБУ затримала в Одесі інформатора росіян, який закликав знищувати українців

940
СБУ: Зловмисник виправдовував воєнні злочини росіян в Україні.
СБУ затримала в Одесі інформатора росіян, який закликав знищувати українців
СБУ затримала в Одесі інформатора росіян, який закликав знищувати українців

Служба безпеки України заявила про викриття в Одесі інформатора росіян, який у заборонених соцмережах закликав до насильницького захоплення державної влади та знищення українського народу.  

За даними СБУ, зловмисник також оприлюднював у заборонених соцмережах дані про місця базування Сил оборони і розташування об’єктів критичної інфраструктури в Одеській області.

«"Підхоплену" у соцмережах інформацію окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів. У разі "прильотів" ворожий інформатор виходив на місцевість для з’ясування та оприлюднення їхніх наслідків для повторних повітряних атак», — говориться у повідомленні СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),
  • ч. 1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності),
  • ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, від 24 лютого 2022 року СБУ розслідує приблизно 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Понад 340 з них вже скерували до суду. СБУ заявляє, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 600 російських агентів і шпигунів. 

Представник Департаменту інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що з 2022 року було викрито і задокументовано близько 1200 інтернет-пропагандистів РФ,  які закликали до геноциду і пропагували війну.

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду