Російські окупанти в Криму вручали «застереження» громадянським журналістам

Російські окупанти в Криму вручали «застереження» громадянським журналістам

3 Березня 2023
1455
3 Березня 2023
10:42

Російські окупанти в Криму вручали «застереження» громадянським журналістам

1455
Такі «застереження» є незаконними і спрямовані на залякування кримських татар.
Російські окупанти в Криму вручали «застереження» громадянським журналістам
Російські окупанти в Криму вручали «застереження» громадянським журналістам

У селищі Октябрське Червоногвардійського району Криму співробітники місцевої поліції вручали «застереження» кримським татарам, повідомляє ГО «Кримська солідарність».

Згідно з «документом», забороняється брати участь у «масових несанкціонованих заходах», що у випадку громадянських журналістів фактично означає заборону й на свободу слова. Такі «застереження» є порушенням закону, наголошує НСЖУ.

Серед тих, хто отримав «застереження», були батьки політв’язня Рустема Емірусеїнова та Арсена Абхаїрова, кореспондент «Кримської солідарності» Куламет Ібраїмов, Шадіє Катик, Зера Сатівалдієва та Юнус Велієв. За даними «Кримської солідарності», усі вони кілька днів тому брали участь у зібранні, присвяченому річниці затримання трьох кримських татар-членів «Червоногвардійської групи».

«Застереження» принесли й політв’язню Емілю Зіятдінову, хоч його засудили до 17 років тюрми і вже кілька років він перебуває в ув’язненні.

Журналісту Куламету Ібраїмову поліцейські принесли «застереження» за місцем прописки, хоч він живе за іншою адресою. В момент зустрічі із братом журналіста окупанти розпитували, чи не пролітали безпілотні літальні апарати на Октябрським.

Подібні «застереження» вже вручили багатьом кримським татарам, зокрема активістам, правозахисникам, членам Меджлісу кримськотатарського народу, який у Росії визнали «екстремістською організацією». Правозахисники розцінюють це як метод психологічного тиску, тоді як поліція називає це «превентивним заходом» непроцесуального характеру.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у російських тюрмах померли двоє політв'язнів з Криму — Джеміль Гафаров і Костянтин Ширінг. Також ми писали про те, що щонайменше 149 громадян України перебуває у місцях несвободи — або в окупованому Криму, або вивезені в Росію

Фото: «Кримська солідарність»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1455
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду