Ефір радіостанції FM «Галичина» намагалися захопити російські хакери

Ефір радіостанції FM «Галичина» намагалися захопити російські хакери

2 Березня 2023
1923
2 Березня 2023
17:35

Ефір радіостанції FM «Галичина» намагалися захопити російські хакери

1923
Наразі ефір на FM-частоті та усіх онлайн-платформах працює без змін.
Ефір радіостанції FM «Галичина» намагалися захопити російські хакери
Ефір радіостанції FM «Галичина» намагалися захопити російські хакери

Хакери з Росії намагались здійснити кібератаку на ефір радіостанції FM «Галичина». Служба безпеки України завчасно повідомила керівництво медіа про напад. Про це написала пресслужба радіостанції.

Напередодні, 1 березня, у російських телеграм-каналах з'явилися заклики до кібернападу з посиланнями на IP-адреси стримінгових платформ та сайту радіо. За словами технічного директора FM «Галичина» Володимира Кушнірука, фахівці вчасно відреагували на дії ворога та ліквідували загрозу.

«Очевидно, що вони вирішили зламати наші засоби передачі даних або навіть мовити від нашого імені в ефірі. Технічний відділ радіостанції вжив додаткових заходів безпеки для унеможливлення такої ситуації», — сказав Володимир Кушнірук.

На радіостанції передбачають, що вороги й надалі намагатимуться захопити мовлення.

«Від початку свого існування радіостанція принципово не ротувала жодної російської пісні, а з вуст дикторів та ведучих не звучали проросійські наративи. Ми продовжимо правдиво висвітлювати події російсько-української війни і називати росіян ворогами, навіть якщо для них при цьому ми будемо кісткою в горлі. Думаємо, що ця кібератака — це тільки початок, окупанти не зупиняться у своїх спробах нашкодити ефіру FM "Галичина". Ми підвищили пильність та будемо стежити за тим, щоб вчасно відбивати кібератаки ворогів. Сайт радіостанції відновить свою роботу вже найближчим часом», — зазначила програмна директорка Юла Бєльська.

У медіа додали, що ефір радіо на FM-частоті та усіх онлайн-платформах наразі працює у звичному режимі.

Нагадаємо, 24 лютого кілька працівників з видання Ukraїner повідомили про те, що усі сторінки медіа у Facebook були взламані. Під контролем невідомих осіб опинилися як основна сторінка, так і акаунти всіх мовних версій.

Фото: FM «Галичина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1923
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду