detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.03.2023 09:19
«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)
«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)
Про вибухи на аеродромі повідомляли у соцмережах. Влада Росії заявляла спершу про навчання, а потім про «атаку безпілотників по цивільній інфраструктурі».

Видання «Схеми» показало свіжі супутникові знімки російського аеродрому в Єйську на Кубані, на якому вчора, за повідомленнями соцмереж, пролунали вибухи. Влада Росії заявляла спершу про навчання, а потім про «атаку безпілотників по цивільній інфраструктурі». Знімки, утім, демонструють, що раніше на аеродромі були винищувачі, а на полігоні поруч видно сліди вогню.

Як повідомили місцеві телеграм-канали, вибухи біля аеродрому в Єйську пролунали орієнтовно біля 19:00 28 лютого. Місцеві пишуть, що чули два гучні звуки. Після цього з району аеродрому начебто долинув чорний дим.

Фото з соцмереж

За повідомленням Суспільного, у реакцію на повідомлення про вибухи голова Єйського району стверджував, що це були «військово-тактичні навчання». Згодом Міноборони Росії заявило, що Україна вночі 28 лютого нібито спробувала атакувати за допомогою безпілотників об'єкти цивільної інфраструктури Краснодарського краю і Республіки Адигея.

У МО РФ заявили, що російські підрозділи радіоелектронної боротьби нібито «придушили» безпілотники — ті буцімто втратили управління і відхилилися від траєкторії польоту. Один БПЛА начебто впав у поле, інший, відхилившись від траєкторії, не завдав шкоди об'єкту, який атакував, — заявили у відомстві.

«Схеми» опублікували супутникові знімки Єйського аеродрому від 22 лютого та 1 березня від Planet Labs.

На супутниковому знімку від 1 березня помітно значні слідки від пожежі на полігоні біля аеродрому, тоді як на знімку від 22 лютого їх не було.

Наразі невідомо, чи постраждав від пожежі сам аеродром, оскільки супутник поки не зафіксував, який вигляд має летовище.

Водночас на знімках за 15 лютого можна побачити, що на аеродромі перебували як цивільні пасажирські літаки, так і військові винищувачі.

Зокрема, у східній частині летовища — два винищувачі типу МіГ-29, шість винищувачів типу Су-34 або Су-37, два пасажирські Ту-134, два транспортні Ан-72 та один Іл-38.

В центральній частині летовища станом на 15 лютого перебували три Іл-38, один Ан-72 та три Су-27.

У західній частині аеродрому — пасажирський Іл-62 та три транспортні Ан-24 або Ан-26.

Відзначимо, як пише Суспільне, учора влада Росії заявляла також про падіння безпілотника у Коломенському окрузі Підмосков'я — його ціллю начебто був об'єкт цивільної інфраструктури, він не постраждав.

Крім того, за даними Euronews аеропорт Санкт-Петербурга закривали на кілька годин через появу в небі невпізнаного об'єкта. Пізніше влада пояснила те, що відбувається, навчаннями.

Супутникові знімки: «Схеми»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY