Maxar показав супутникові знімки постраждалих від землетрусу міст Туреччини (ФОТО, ВІДЕО)

Maxar показав супутникові знімки постраждалих від землетрусу міст Туреччини (ФОТО, ВІДЕО)

9 Лютого 2023
3054
9 Лютого 2023
11:30

Maxar показав супутникові знімки постраждалих від землетрусу міст Туреччини (ФОТО, ВІДЕО)

3054
Внаслідок землетрусу амплітудою 7.8 балів, який стався 6 лютого, загинуло вже щонайменше 16 тисяч людей. Рятувальні роботи тривають.
Maxar показав супутникові знімки постраждалих від землетрусу міст Туреччини (ФОТО, ВІДЕО)
Maxar показав супутникові знімки постраждалих від землетрусу міст Туреччини (ФОТО, ВІДЕО)

Компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки наслідків масштабного землетрусу у Туреччині, який стався 6 лютого і вже забрав життя щонайменше 16 тисяч людей.

Maxar Technologies опублікували фото, зроблені 8 лютого, районів міста Антак’я в Туреччині, які сильно постраждали від нещодавнього землетрусу.

Крім того, компанія оприлюднила зображення міста Іслахіє у провінції Газіантеп в жовтні 2022 року та 7 лютого 2023 року. На фото видно, як будівлі після землетрусу обвалилися й заповнили уламками дороги та подвір'я.

 

На відео потрапило також обвалення багатоповерхівки в місті Діярбакир.

 

Сильний землетрус магнітудою 7,9 стався на півдні Туреччини зранку 6 лютого і був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. За даними Геологічної служби США (USGS), землетрус стався за 23 кілометри на схід від Нурдагі в провінції Газіантеп на глибині 24,1 кілометра. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків.

Станом на ранок 9 лютого кількість жертв землетрусу склала щонайменше 16 тисяч людей. Зокрема, у Туреччині, за останніми даними, загинули 12 873 людини. У Сирії загинули щонайменше 2 992 особи. Понад 60 тисяч людей поранені, передає CNN Turk.

Пошуково-рятувальна операція ще триває. За даними «Радіо Свобода», очікується, що кількість загиблих може різко зрости, оскільки рятувальні роботи наближаються до 72-годинної позначки, яку експерти з питань катастроф вважають найбільш ймовірним періодом для порятунку життів.

Відомо, що серед потерпілих у Туреччині є четверо українців. Вони зазнали легких тілесних ушкоджень. Загроз їхнім життям немає. Також двох українців урятували в місті Хатай з-під руїн будинку — їх до цього помилково вважали ймовірно загиблими.

Як зазначають ЗМІ, у Сирії рятувальні роботи сповільнює відсутність важкого обладнання. ЄС підтвердив, що надішле допомогу Сирії на 3,5 мільйона євро для постраждалих, підтримки пошуково-рятувальних операцій тощо.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що розгортає групи експертів і рейси з медичними засобами до Туреччини та Сирії.

До Туреччини для надання допомоги прибула група з 87 українських рятувальників. Там вони працюватимуть попередньо 10 днів, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Як пише hromadske, землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу їх відбувається менш ніж п'ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду