Зеленський визнав нікчемними підписані Путіним «акти» щодо тимчасово окупованих територій – указ

Зеленський визнав нікчемними підписані Путіним «акти» щодо тимчасово окупованих територій – указ

4 Жовтня 2022
1383
4 Жовтня 2022
16:48

Зеленський визнав нікчемними підписані Путіним «акти» щодо тимчасово окупованих територій – указ

1383
Володимир Зеленський: Територія України є цілісною і недоторканною в межах її міжнародно визнаного державного кордону, а суверенітет України поширюється на всю її територію.
Зеленський визнав нікчемними підписані Путіним «акти» щодо тимчасово окупованих територій – указ
Зеленський визнав нікчемними підписані Путіним «акти» щодо тимчасово окупованих територій – указ

Президент України Володимир Зеленський видав указ про нікчемність підписаних російським диктатором Володимиром Путіним «актів», які порушують суверенітет та територіальну цілісність України.

Відповідний указ від 4 жовтня опубліковано на сайті Офісу президента.

Зеленський ухвалив визнати нікчемними та такими, що не мають жодних юридичних наслідків, підписані Путіним так звані «акти» про нібито визнання РФ  тимчасово окупованих військами РФ земель України.

«Визнати нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази Президента Російської Федерації від 17 березня 2014 року № 147, від 21 лютого 2022 року № 71, від 21 лютого 2022 року № 72, від 29 вересня 2022 року № 685, від 29 вересня 2022 року № 686, а також будь-які інші рішення, акти та договори, прийняті, видані та укладені на підставі та/або у зв’язку з реалізацією зазначених указів Президента Російської Федерації», – йдеться в тексті указу.

Президент нагадує, що територія України є цілісною і недоторканною в межах її міжнародно визнаного державного кордону, а суверенітет України поширюється на всю її територію.

3 жовтня Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо відмови від переговорів із російським диктатором Путіним.

Рішення РНБО було ухвалено у відповідь на спробу Росії анексувати українські території.

30 вересня президент Зеленський провів термінове засідання РНБО, на ньому розглянули питання про «забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору».

Члени РНБО розглянули питання про чергові спроби анексії території України та ескалацію збройної агресії з боку Російської Федерації. 

30 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про нібито «приєднання» до РФ тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.  

Також російський диктатор на тлі поразок російських військ вимагає від України «припинити вогонь та повернутися до переговорів».

Після розгрому російських військ на Харківщині Кремль нашвидкуруч організував «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України.

Україна заявила, що жодні дії РФ не вплинуть на політику визволення територій, які окупували росіяни, західні лідери також заявили, що не визнають фейкових «референдумів».

30 вересня президент Зеленський оголосив про те, що Україна подає заявку на пришвидшений вступ до НАТО. 

Також Зеленський у зверненні до українців заявив, що Україна готова вести перемовини лише з іншим президентом Росії.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду