Гарві Вайнштейну присудили ще 16 років ув’язнення за сексуальні злочини

Гарві Вайнштейну присудили ще 16 років ув’язнення за сексуальні злочини

24 Лютого 2023
1522
24 Лютого 2023
15:30

Гарві Вайнштейну присудили ще 16 років ув’язнення за сексуальні злочини

1522
70-річний Вайнштейн має відсидіти ще 36 років.
Гарві Вайнштейну присудили ще 16 років ув’язнення за сексуальні злочини
Гарві Вайнштейну присудили ще 16 років ув’язнення за сексуальні злочини

Колишнього голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна суд у Лос-Анджелесі визнав винним у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Його засудили ще до 16 років ув'язнення. Про це повідомляє «Ліга.Life» із посиланням на публікацію The New York Times.

Повідомляється, що Вайнштейн уже відбуває 23-річний термін за аналогічні злочини, з яких три роки він вже провів за ґратами. Виходить, що 70-річний Вайнштейн має відсидіти ще 36 років.

У грудні 2022 року присяжні Верховного суду Лос-Анджелеса визнали Вайнштейна винним у новій справі. На суді кінопродюсер заявляв, що не знайомий із жінкою, яка подала проти нього позов, і відкинув звинувачення на свою адресу. Жінка, яку називають Джейн Доу 1, заявила, що її зґвалтували у готелі в лютому 2013 року, коли вона прилетіла до Лос-Анджелеса на фестиваль італійського кіно.

У рамках цієї справи розглядали звинувачення з боку чотирьох жінок. Зокрема, звинувачення у сексуальному насиллі з боку кінопродюсера висунули дружина губернатора Каліфорнії Дженіфер Сібел Ньюсом, а також актриса та сценаристка Лорен Янг.

«За цими епізодами присяжні або оголосили Вайнштейна невинним, або визнали неможливість винести вирок за недостатністю доказів», — йдеться у публікації «Ліга.Life».

23 лютого 2023 року у суді жінка, ідентифікована як Джейн Доу 1, заявила, що роками думала, що зробила щось не так. Вона сказала, що через дії Вайнштейна почувалася «розбитою, порожньою та самотньою».

Своєю чергою, адвокати продюсера намагались довести, що все відбувалося за взаємною згодою: жінки самі погоджувалися на секс із впливовою у світі кіно людиною.

За даними розслідування The New York Times у 2017 році, нонад 90 жінок звинуватили Вайнштейна в сексуальних домаганнях. Кілька жінок оприлюднили свої звинувачення виданню, що призвело до появи руху #MeToo, який викривав сексуальні домагання та насильство з боку впливових людей.

Гарві Вайнштейн — один із засновників кінокомпанії Miramax. Славу йому принесла робота над фільмами "Кримінальне чтиво", "Англійський пацієнт", "Закоханий Шекспір" та багатьма іншими. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що The New York Times та New Yorker у 2018 році виграли спільну Пулітцерівську премію в номінації «Служіння суспільству» за розслідування про Гарві Вайнштейна.

Фото: Thomas Hawk / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду