Вайнштейн погодився виплатити $19 млн жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві

Вайнштейн погодився виплатити $19 млн жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві

1 Липня 2020
1907

Вайнштейн погодився виплатити $19 млн жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві

1907
Деякі жертви продюсера вважають це зрадою.
Вайнштейн погодився виплатити $19 млн жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві
Вайнштейн погодився виплатити $19 млн жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві

Компанія американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна погодилася виплатити майже 19 млн доларів жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві. Про це повідомив генеральний прокурор штату Нью-Йорк, пише BBC.

Угода про виплату компенсацій стало результатом позову, який прокуратура Нью-Йорка в 2018 році подала проти Вайнштейна, його брата і компанії Weinstein Company. Вона також є результатом групового позову, поданого в 2017 році від імені дев'яти жінок, які звинуватили кіномагната в домаганнях.

«Після всіх цих переслідувань, погроз та дискримінації тих, що пережили все це, нарешті чекає хоч якась справедливість», - сказала генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс.

Однак адвокати шести жінок, які звинувачують Вайнштейна, протестують проти рішення про компенсації. Вони вважають це «зрадою принципу справедливості».

«Запропоноване врегулювання - цілковита зрада жертв Вайнштейна, і ми здивовані тим, що генеральний прокурор ще може якось хвалитися цією провальною у багатьох сенсах угодою», - заявили адвокати потерпілих.

Адвокати кажуть, що угода не вимагає від Гарві Вайнштейна визнання провини, і він не повинен платити компенсації зі своєї власної кишені. Замість нього гроші виплатить страхова компанія.

Інші жертви Вайнштейна дивляться на досягнуту домовленість інакше.

«Немає таких грошей, які могли б компенсувати цю несправедливість, але я надзвичайно горда досягнутим», - заявила колишня актриса і драматург Лузетт Гейс.

Угоду про виплату компенсації жінкам має схвалити федеральний суд США, а також суд, який розглядає справу про банкрутство Вайнштейна.

В разі її ухвали жертви зможуть отримати компенсацію в розмірі від 7,5 тис. до 750 тис. доларів.

Сам Вайнштейн вже засуджений і перебуває у в'язниці. У березні цього року його засудили до 23 років ув'язнення за зґвалтування та інші злочини сексуального характеру відносно двох жінок.

Нагадаємо, про те, що американський продюсер Гарві Вайнштейн десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні, стало відомо з розслідування газети The New York Times.  

Після того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення. Також численні жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

Пізніше голлівудська акторка Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Британська акторка Кадіан Ноубл також сказала, що продюсер домагався її в готельному номері у французьких Каннах. Акторка Пас де ла Уерта заявила, що Гарві Вайнштейн двічі її зґвалтував.

Після статті в New York Times Вайнштейна виключили з Британської академії кіно.

Через велику кількість заяв щодо сексуальних домагань у Лос-Анджелесі заявили, що створять підрозділ з розслідувань сексуальних домагань у Голлівуді.

Окружну прокуратуру Манхеттена критикували за бездіяльність, оскільки вона не висувала продюсеру звинувачень, незважаючи на те, що його дії набули широкого публічного розголосу та дали поштовх до початку руху #MeeToo. Розслідування щодо Вайнштейна були в різний час ініційовані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1907
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду