Суд заборонив Партію регіонів

Суд заборонив Партію регіонів

22 Лютого 2023
3232
22 Лютого 2023
09:13

Суд заборонив Партію регіонів

3232
Відповідний позов подавали Міністерство юстиції та СБУ.
Суд заборонив Партію регіонів
Суд заборонив Партію регіонів

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов Міністерства юстиції та Служби безпеки України про заборону діяльності Партії регіонів. Рішення суд ухвалив 21 лютого.

Суд також зобовʼязав передати майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших утворень у власність держави. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна.

Повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради

Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному суді. Рух «Чесно» пише, що до цього жодній партії цього зробити не вдалося. У 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій

Нагадаємо, 20 березня 2022 року РНБО після початку повномасштабної агресії РФ призупинила роботу партій, які мають зв’язки з Росією. 14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

Окрім «ОПЗЖ», в Україні також заборонена діяльність «Опоблоку», партії «Наші» Євгена Мураєва, партії «Соціалісти», партії «Справедливість та розвиток», партії «Держава», партії «Блок Володимира Сальдо», «Партії Шарія», а також «Соціалістичної партії України» і «Прогресивної соцпартії України» Наталії Вітренко.

20 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – за життя». 

Архівне фото: Партія регіонів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3232
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду