Адель, Оззі Осборн та рекорд Бейонсе: стали відомі переможці Ґреммі-2023

Адель, Оззі Осборн та рекорд Бейонсе: стали відомі переможці Ґреммі-2023

6 Лютого 2023
1177
6 Лютого 2023
12:30

Адель, Оззі Осборн та рекорд Бейонсе: стали відомі переможці Ґреммі-2023

1177
Співачка Бейонсе встановила новий рекорд за кількістю отриманих нагород, здобувши 33 грамофони.
Адель, Оззі Осборн та рекорд Бейонсе: стали відомі переможці Ґреммі-2023
Адель, Оззі Осборн та рекорд Бейонсе: стали відомі переможці Ґреммі-2023

У ніч з 5 на 6 лютого у Лос-Анджелесі відбулася 65-та церемонія нагородження музичної премії «Ґреммі» 2023 року. Переможців визначили у 103 номінаціях та 30 музичних жанрах, повідомляє пресслужба нагороди.

Церемонія відбулася на арені Crypto.com і відзначила найкращих виконавців та їх роботи, випущені з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року. Ведучим церемонії втретє поспіль став комік з Південної Африки Тревор Ноа.

Найбільше нагород у 2023 році зібрала співачка Бейонсе. Вона отримала 9 золотих грамофонів — зокрема у номінаціях Найкращий танцювальний альбом (Renaissance), Найкраще R&B виконання (Cuff It), Найкращий танцювальний запис (Break My Soul) та Найкращий традиційний R&B виступ (Plastic Off the Sofa) тощо.

Бейонсе встановила новий рекорд за кількістю отриманих нагород, отримавши 33 грамофони. Попередній рекорд 26-річної давнини належав покійному угорсько-британському диригенту Джорджу Шолті, який мав 31 нагороду.

Слідом за Бейонсе за кількістю нагород йдуть Кендрік Ламар — вісім статуеток, а також Адель і Бренді Карлайл — в них по сім.

Найкращою сольною виконавицею оголосили співачку Адель за композицію Easy on Me. Нагороду їй вручав актор Двейн Джонсон.  

Піснею року стала композиція Бонні Рейт Just Like That.  Окрім цього, Бонні Рейт стала переможицею у номінаціях «Найкраща американська пісня» (теж за Just Like That) та «Найкраще американське виконання» (пісня Made Up Mind). Всього в неї три золоті грамофони. 

Ветеран рок-сцени Оззі Озборн отримав нагороди за найкращий рок-альбом (Patient Number 9) і спільно з Тоні Айоммі — за найкраще металеве виконання Degradation Rules. 

В категорії Найкраще рок-виконання переможцем став Бренді Карліл з Broken Horses. Найкращим альбомом альтернативної музики визнали Wet Leg.

В категорії «Найкраще музичне відео» змагався твір українки Тані Муіньо — кліп на пісню Гаррі Стайлза «As It Was». Проте в цій категорії перемогло відео на пісню All Too Well: The Short Film від Тейлор Свіфт. Натомість сам Гаррі Стайлз отримав Ґреммі в категорії «Найкращий поп-альбом» за Harry's House.  

Найкращий прогресивний R&B альбом: Стів Лейсі – Gemini Rights. Найкращий R&B альбом: Роберт Ґласпер за Black Radio III.

Найкращим реп-альбомом став Mr. Morale & the Big Steppers Кендріка Ламара. Він також отримав премію у категорії Найкраще реп-виконання за The Heart Part 5.

Фото: скриншот трансляції
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду