detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
05.02.2023 13:30
З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова
З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова
Він потрапив у полон 11 місяців тому під час оборони Київської області.

У рамках чергового обміну в Україну повернувся колишній ресторатор та автор «Щоденника мобілізованого» Максим Колесніков. Світлину захисника з яблуком, яку зробив Андрій Качор, опублікував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в телеграмі.

«Максим Колесников, доброволець, який захищав Київщину, зізнався, що в російському полоні майже рік не їв свіжих фруктів. У неволі він не бачив звичайного яблука. Те, що ми не голодуємо у вільних від російських окупантів містах і селах, — заслуга Максима і тисяч наших Захисників і Захисниць. Україна робить усе, щоби визволити з полону всіх наших близьких та рідних, але саме перемоги ЗСУ та копітка робота десятків фахівців роблять можливими подальші обміни. Наша справа — їм допомогти», — написали в штабі.

У 2015 році під час мобілізації Колесніков вирушив захищати Україну на схід. На своїй сторінці військовий вів своєрідний онлайн-щоденник, у якому розповідав про підготовку українських військовослужбовців та службу в ЗСУ.  Українські видання публікували розповіді Максима під назвою «Щоденник мобілізованого».

Після повномасштабного російського вторгнення Колесніков одразу пішов у військкомат, захищав Київ та область. У березні минулого року потрапив у полон, де пробув одинадцять місяців. 

«Розглядав фото зі звільненими полоненими і звернув увагу на хлопця з яблуком, дуже промовисте фото. Але так і не зрозумів, що це мій знайомий Макс Колесников. Не впізнав. З поверненням з пекла, Максе!», — написав у телеграмі журналіст Роман Шрайк.

4 лютого відбувся черговий обмін військовополоненими. Україні вдалося повернути 116 захисників, а також тіла загиблих під Соледаром британських волонтерів Крістофера Метью Перрі, Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу та українця Євгенія Кулика. 

Нагадаємо, 31 грудня минулого року з російського полону звільнили донецького журналіста і волонтера Євгена Шибалова. Він працював у газеті «Дзеркало тижня. Україна», є співзасновником ГО «Відповідальні громадяни».

Окрім Євгена, у результаті чергового обміну військовополоненими 31 грудня Україна звільнила ще 139 людей.

Фото: Андрій Качор/ Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY