detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
31.01.2023 19:10
Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні
Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні
Видання опублікувало статті про історію джазу в Україні та стан індустрії загалом.

У Варшаві вийшло спеціальне видання польського джазового журналу Jazz Forum, присвячене українській джазовій сцені. Про це повідомила пресслужба Українського інституту.

«Редакція підтримувала українських музикантів від самого початку повномасштабного вторгнення Росії. І на знак солідарності з українськими музикантами запланували публікацію окремого видання журналу, присвяченого українській джазовій музиці, його історії від радянських часів до сьогодення», — йдеться в релізі.

Спільно з Українським інститутом видання опублікувало статті про історію джазу в нашій державі, українських жінок у цьому напрямі музики, стан індустрії під час війни тощо.

Як зазначили в інституті, у випуску також надрукували рецензії польських фахівців на одинадцять українських альбомів, які вийшли впродовж останніх трьох років. 

«Тема України дуже близька моєму серцю, і ви можете знайти його значну частину у випуску Jazz Forum 1-2/2023. Багато українських музикантів покинули свою країну, рятуючись від війни. Багато хто жив за кордоном до її початку. Багато хто вирішив залишитися і захищати країну. Ми хотіли об'єднати історії всіх цих людей. Присвячуємо це видання з почуттям вдячності, захоплення та поваги нашим українським друзям», — розповіла асистентка головного редактора Jazz Forum Ася П’єчиколан.

На обкладинці журналу Jazz Forum можна побачити українських музикантів Анастасію Литвинюк та Ігоря Гнидина, які виїхали до Варшави 24 лютого, а також Романа Хранюка. 

Нагадаємо, у листопаді минулого року Український інститут та студія онлайн-освіти EdEra розробили безплатний онлайн-курс для іноземців «Українська культура: розуміння країни та її людей». Окрім відеолекцій, курс містить додаткові джерела: тексти, відео та інтернет-ресурси, які дають змогу поглибити знання про Україну. 

Фото: пресслужба Українського інституту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY