У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову

У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову

28 Січня 2023
2359
28 Січня 2023
12:30

У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову

2359
Це стосується студентів, викладачів та адміністрації університету.
У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову
У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову

У закладі Національного університету «Києво-Могилянська академія» студентам, викладачам та адміністрації заборонили використовувати російську мову. Про це 27 січня повідомив голова Наглядової ради НаУКМА Геннадій Зубко. 

«Якщо викладання російською не ведеться в університеті вже дуже давно, то тепер заборона стосується і спілкування між собою мовою окупантів у Могилянці. Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які сьогодні затвердили на 40 сесії Академічної конференції університету», — написав Зубко.

У коментарі «Українській правді. Життя» це також підтвердив президент НаУКМА Сергій Квіт. Він зазначив, що остаточну версію Правил опублікують наступного тижня. 

«Оновлені Правила внутрішнього розпорядку були прийняті одноголосно Академічною конференцією, тобто Загальними зборами колективу. Це означає, що за них також проголосували студенти», — додав президент університету.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями Київського міжнародного інституту соціології, на сьогодні 58% українців спілкуються у повсякденному житті виключно або переважно українською мовою. За останні чотири роки цей показник зріс на 9%. Кількість тих, хто користується українською в інтернеті, зросла вдвічі. При цьому 80% опитаних вважають, що українська має домінувати в усіх сферах.

Фото: «Новинарня»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2359
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду