detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.01.2023 12:30
У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову
У Києво-Могилянській академії заборонили вживати російську мову
Це стосується студентів, викладачів та адміністрації університету.

У закладі Національного університету «Києво-Могилянська академія» студентам, викладачам та адміністрації заборонили використовувати російську мову. Про це 27 січня повідомив голова Наглядової ради НаУКМА Геннадій Зубко. 

«Якщо викладання російською не ведеться в університеті вже дуже давно, то тепер заборона стосується і спілкування між собою мовою окупантів у Могилянці. Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які сьогодні затвердили на 40 сесії Академічної конференції університету», — написав Зубко.

У коментарі «Українській правді. Життя» це також підтвердив президент НаУКМА Сергій Квіт. Він зазначив, що остаточну версію Правил опублікують наступного тижня. 

«Оновлені Правила внутрішнього розпорядку були прийняті одноголосно Академічною конференцією, тобто Загальними зборами колективу. Це означає, що за них також проголосували студенти», — додав президент університету.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями Київського міжнародного інституту соціології, на сьогодні 58% українців спілкуються у повсякденному житті виключно або переважно українською мовою. За останні чотири роки цей показник зріс на 9%. Кількість тих, хто користується українською в інтернеті, зросла вдвічі. При цьому 80% опитаних вважають, що українська має домінувати в усіх сферах.

Фото: «Новинарня»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY