Заступника генпрокурора звільнили з посади після матеріалу «УП» про його відпочинок в Іспанії

Заступника генпрокурора звільнили з посади після матеріалу «УП» про його відпочинок в Іспанії

24 Січня 2023
4380
24 Січня 2023
12:45

Заступника генпрокурора звільнили з посади після матеріалу «УП» про його відпочинок в Іспанії

4380
Президент Володимир Зеленський заявив, що відтепер українські посадовці не зможу їздити закордон із недержавною метою.
Заступника генпрокурора звільнили з посади після матеріалу «УП» про його відпочинок в Іспанії
Заступника генпрокурора звільнили з посади після матеріалу «УП» про його відпочинок в Іспанії

Заступника генерального прокурора України Олексія Симоненка звільнили з посади після розслідування «Української правди» про відпочинок чиновника в Іспанїі.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, наказ про звільнення Олексія Симоненка за власним бажанням з посади заступника генерального прокурора підписав генеральний прокурор Андрій Костін.

20 січня видання «Українська правда» повідомило, що заступник генерального прокурора Олексій Симоненко у грудні — на початку січня їздив у відпустку в Іспанію на автомобілі львівського підприємця і депутата Григорія Козловського в супроводі його охоронця, де перебував протягом 10 днів.

Ввечері 23 січня президент Володимир Зеленський заявив, що відтепер українським посадовцям більше не вдасться їздити закордон із недержавною метою. За його словами, заборона стосується всіх посадових осіб центральної і різних рівнів місцевої влади, також правоохоронців, народних обранців, прокурорів тощо.

За його словами, РНБО доручила Кабінету міністрів у пʼятиденний строк розробити такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження.

«Хочуть відпочивати зараз — будуть відпочивати поза межами державної служби. Закордон їздити на відпочинок чи з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться», — сказав президент.

Нагадаємо, сьогодні на тлі звинувачень у зловживаннях при закупівлі харчів для військових подав у відставку заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов. Причиною звільнення став матеріал видання «Дзеркало тижня» про те, що Міністерство оборони нібито закуповує продукти для військових за значно завищеними цінами, значно вищими, ніж у магазинах Києва. 

Міністерство оборони назвало публікацію «Дзеркала тижня» маніпуляцією та пообіцяло звернутися до СБУ. Утім, Національне антикорупційне бюро заявило, що йому було відомо про ймовірні зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових ще до того, як цю тему порушило видання «Дзеркало тижня».

На тлі скандалу у Верховній Раді ініціюють законопроєкт щодо частково відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану.

Крім того, вчора журналісти «Української правди» опублікували розслідування про те, що заступник голови фракції «Слуга народу» Павло Халімон у червні 2022 року придбав будинок в центрі Києва за 10 мільйонів гривень за значно заниженою ціною і оформив його на іншу особу. В той же день після виходу розслідування у «Слузі народу» заявили, що Халімона звільнять з посади заступника голови фракції та чернігівського осередку партії.

Фото: ОГП

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4380
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду