Глава ПЦУ Епіфаній вдруге проведе службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

Глава ПЦУ Епіфаній вдруге проведе службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

14 Січня 2023
4222
14 Січня 2023
17:20

Глава ПЦУ Епіфаній вдруге проведе службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

4222
ПЦУ отримала дозвіл від Міністерства культури та інформаційної політики України та підписала угоду з державним заповідником «Києво-Печерська Лавра».
Глава ПЦУ Епіфаній вдруге проведе службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври
Глава ПЦУ Епіфаній вдруге проведе службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

Глава Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній вдруге проведе богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

«Урочисту Божественну літургію з нагоди свята Богоявлення, Хрещення Господа нашого Ісуса Христа, Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 19 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври», — йдеться в повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що ПЦУ отримала дозвіл від Мінкульту, а також підписала відповідну угоду з державним заповідником «Києво-Печерська Лавра». 

«Просимо з розумінням поставитися до заходів безпеки та можливих обмежень, які діятимуть у зв’язку з воєнним станом», — додали у зверненні. 

Перед Різдвом за юліанським календарем у Православній церкві України заявили, що 7 січня святкове богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври звершить предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

В інтерв'ю «Радіо Свобода» голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський сказав, що після різдвяного богослужіння ПЦУ зможе й надалі проводити служби в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

Нагадаємо, напередодні Нового року державний заповідник «Києво-Печерська лавра» повідомив УПЦ Московського патріархату, що з 1 січня не продовжуватиме з нею договір користування Успенським собором та Трапезною церквою у Верхній лаврі.

26 грудня намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням «не забирати ці храми».

Міністерство культури та інформаційної політики заявило, що рекомендуватиме не продовжувати з УПЦ МП угоду про оренду двох храмів Києво-Печерської лаври.

Вже 5 січня Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської лаври остаточно повернули у користування державі. Митрополит Павло, який мав підписати Акт повернення будівель зі сторони УПЦ, не зя'вився на останнє засідання комісії. Проте відмова підписувати не є перешкодою для повернення майна.

Фото: ПЦУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4222
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду