У Києві відкрили виставку до 85-річчя Василя Стуса (ФОТО)

У Києві відкрили виставку до 85-річчя Василя Стуса (ФОТО)

6 Січня 2023
907

У Києві відкрили виставку до 85-річчя Василя Стуса (ФОТО)

907
На виставці можна побачити особисті речі поета, зокрема його друкарську машинку, телефон та оригінали рукописів.
У Києві відкрили виставку до 85-річчя Василя Стуса (ФОТО)
У Києві відкрили виставку до 85-річчя Василя Стуса (ФОТО)

У Національному музеї літератури у Києві відкрили виставку «Василь Стус. Пам’ятаємо!» до 85-річчя від дня народження поета, повідомляє «Укрінформ».

На виставці представлені вірші Стуса та добірка праць про нього, особисті речі поета, зокрема краватка та закладка, шалик і шапка, які митець вдягав під час заслання на Колимі. У центрі виставкового простору стоїть письмовий стіл з автентичною друкарською машинкою, телефоном і рукописами поета.

«Окремим комплексом ми показали "Палімпсести" з рукописів Стуса. Останню таку бандероль з рукописами отримала Надія Світлична (шістдесятниця, — ДМ), які вона підготувала у збірку до друку в 1986 році», — розповіла завідувачка відділу науково-методичної роботи Музею літератури Галина Болотова.

Вона зауважила, що нині триває ренесанс Стуса, який почався з перепоховання поета у 1989 році, коли на його могилі ще до проголошення незалежності України замайоріли синьо-жовті прапори, а кількість людей, які проводжали митця, була зіставна лише з похороном Тараса Шевченка.

На відкритті виставки акторка Центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса Галина Степанова продекламувала Стусові вірші, а також анонсувала бесіду з сином поета Дмитром, яка відбудеться в Музеї літератури 12 січня, у день арешту поета.

Нагадаємо, нещодавно на телеканалі «Суспільне Культура» розпочався другий сезон програми «Культові українці», одним із героїв якої буде Василь Стус. Щодня з понеділка по п’ятницю в етер виходять по дві передачі — о 21:00 та о 21:30.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
907
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду