detector.media
04.01.2023 17:58
Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл
Знімальна група телеканалу «Дом» потрапила під російський обстріл
Медійники не постраждали. Вони встигли зняти обстріл на відео.

Медійники телеканалу «Дом» потрапили під обстріл росіян у Луганській області біля села Невське. Про це у своєму дописі повідомила воєнна кореспондентка Анастасія Волкова.

Як розповіла журналістка у коментарі Інституту масової інформації, інцидент трапився 2 січня. «Їхали повільно, і на під’їзді до Невського потрапили під обстріл. Буквально чотири снаряди лягли поряд з нами, за 100 метрів від нас. Ми це зафільмували, але дуже лячно було», – уточнила Волкова. Як вона припускає, російські військові стріляли не по знімальній групі, а по поліцейських авто, у колоні з якими перебували журналісти.

У Невському журналісти зняли матеріал про життя мешканцв після деокупації.

Нагадаємо, 23 грудня стало відомо, що на Донеччині під мінометний обстріл потрапила знімальна група «Телебачення Торонто» разом із журналісткою Аліною Шереметою. Як припускає медійниця, це не був цілеспрямований обстріл медійників. 

Втім, непоодинокими є випадки, коли росіяни обирають за цілі саме журналістів. На початку грудня військові РФ обстріляли авто, в якому перебували італійські журналісти Клаудіо Локателлі та Нікколо Челесті. Медійники переконані: по їхньому авто стріляли навмисно. Один снаряд пошкодив машину. Локателлі зазнав легкого поранення.

5 грудня знімальна група «Фактів» каналу ICTV потрапила під російський обстріл на околицях Бахмута на Донеччині. Кореспондент Костянтин Мельников та оператор Дмитро Матвієнко не постраждали, але ушкоджень зазнала їхня автівка. Мельников не виключає, що російські військові знали, що обстрілюють журналістів.

За даними Інституту масової інформації, станом на 24 серпня російські військові вбили 37 журналістів в Україні. З них вісім журналістів убито під час виконання професійних обов'язків (троє українських та п’ять іноземних медійників, дві жінки та п'ять чоловіків).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY