detector.media
27.12.2022 11:30
У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»
У Росії блокуватимуть сайти за «пропаганду ЛГБТ»
Російський уряд вніс «ЛГБТ-пропаганду» до реєстру забороненої в Росії інформації в інтернеті. Рішення про блокування прийматиме «Роскомнагляд».

Російський уряд вніс «ЛГБТ-пропаганду» до реєстру забороненої в Росії інформації в інтернеті. «Роскомнагляд» відтепер зможе без суду блокувати сайти,  якщо вирішить, що вони містять пропаганду так званих нетрадиційних сексуальних відносин, педофілії та зміни статі.

Про це свідчить розпорядження уряду РФ, опубліковане в понеділок на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Розпорядження пов’язане з нещодавно ухваленим законом про заборону так званої «пропаганди ЛГБТ» в інтернеті, ЗМІ, книгах, кіно та рекламі. Заборона поширюється на всі категорії населення, за порушення передбачені великі штрафи.

Правозахисні організації та представники ЛГБТ-спільноти називають закон дискримінаційним, зазначаючи, що «пропагандою ЛГБТ» влада може вважати фактично будь-яку інформацію про гомосексуальність і трансгендерність.

Реєстр забороненої інформації в інтернеті створили в Росії у 2012 році. Спочатку в нього включили такі підстави для блокування сайтів, як поширення дитячої порнографії, інформації про виготовлення наркотиків та способи самогубства. Згодом додалися й інші підстави, зокрема, поширення матеріалів, визнаних судом екстремістськими.

Як повідомляв «ДМ», у Росії хочуть заборонити «пропаганду» ЛГБТ та чайлдфрі у ЗМІ, відповідний законопроєкт зареєстровано в Держдумі 18 липня.

У жовтні Росія оштрафувала TikTok за «пропаганду ЛГБТ».

Фото: Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY