«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО

«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО

8 Грудня 2022
3190
8 Грудня 2022
16:58

«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО

3190
Хто саме вніс заставу за Кауфмана, джерела видання не повідомляють.
«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО
«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО

За підозрюваного в створенні злочинної організації бізнесмена Бориса Кауфмана внесли заставу в 129 мільйонів гривень. Про це повідомляють джерела «Української правди» в правоохоронних органах, пресслужба САП у коментарі «УП».

Джерело «УП» не уточнило, хто саме вніс заставу.

Згодом і в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили виданню, що Кауфман уже вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, 5 грудня детективи НАБУ затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського за підозрою у створенні злочинної організації та підкупі чиновників. За даними слідства, злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста.

6 грудня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру Борису Кауфману та Олександру Грановському.

Пресслужба НАБУ повідомила, що їм інкримінують створення злочинної організації (ч. 1. ст. 255 Кримінального кодексу) та хабарництво (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу). Максимальна санкція, передбачена цими статтями, – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією.

7 грудня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для затриманого Бориса Кауфмана із альтернативною заставою у 129 млн гривень.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять готелі, медіаактиви та інвестиційні проєкти.

У 2013 році Vertex United придбала у UMH group Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус», куди входили журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна» та сайт focus.ua. Також Грановському та Кауфману належав одеський телеканал «РІАК».

У 2016 році «Фокус» перепродали Анатолію Євтухову, який був співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group («Шансон», «Любимое радио», «Бізнес-радіо» та DJFM). Канал «РІАК» зараз належить забудовнику Аднану Ківану.

Фото: Odessa Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3190
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
497 дн. тому
Про Тедіс ще забули згадати. А це чи не основний актив Кауфмана. Монополія на цигарковому ринку - просто мрія будь-якого шахрая. А Фокуси і Шансони - то все дрібниці.ukranews.com/news/727509-tedis-smog-izbezhat-shtrafa-amku-posle-lichnoj-vstrechi-kaufmana-s-zelenskim-butusov
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду