detector.media
08.12.2022 16:58
«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО
«УП»: За бізнесмена Кауфмана внесли заставу – він вийшов із СІЗО
Хто саме вніс заставу за Кауфмана, джерела видання не повідомляють.

За підозрюваного в створенні злочинної організації бізнесмена Бориса Кауфмана внесли заставу в 129 мільйонів гривень. Про це повідомляють джерела «Української правди» в правоохоронних органах, пресслужба САП у коментарі «УП».

Джерело «УП» не уточнило, хто саме вніс заставу.

Згодом і в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили виданню, що Кауфман уже вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, 5 грудня детективи НАБУ затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського за підозрою у створенні злочинної організації та підкупі чиновників. За даними слідства, злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста.

6 грудня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру Борису Кауфману та Олександру Грановському.

Пресслужба НАБУ повідомила, що їм інкримінують створення злочинної організації (ч. 1. ст. 255 Кримінального кодексу) та хабарництво (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу). Максимальна санкція, передбачена цими статтями, – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією.

7 грудня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для затриманого Бориса Кауфмана із альтернативною заставою у 129 млн гривень.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять готелі, медіаактиви та інвестиційні проєкти.

У 2013 році Vertex United придбала у UMH group Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус», куди входили журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна» та сайт focus.ua. Також Грановському та Кауфману належав одеський телеканал «РІАК».

У 2016 році «Фокус» перепродали Анатолію Євтухову, який був співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group («Шансон», «Любимое радио», «Бізнес-радіо» та DJFM). Канал «РІАК» зараз належить забудовнику Аднану Ківану.

Фото: Odessa Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY