detector.media
05.12.2022 13:25
Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні
Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні
Пропагандисти просувають тезу, нібито українці становлять загрозу для польського суспільства.

Останнім часом у Польщі активізувалася інформаційна кампанія з метою відбити у поляків бажання допомагати Україні.

Про це написав у твіттері уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин.

За його словами, пропагандистський меседж зосереджений на просуванні тези, нібито українці становлять загрозу для польського суспільства.

Так, у Польщі зафіксували спроби поширення брехні про українців та їхню присутність у країні, маніпулювання обставинами різних подій чи поширення інсинуацій. Мета цієї кампанії — змусити поляків відмовитися від підтримки України.

«Для Росії в нинішній ситуації пріоритетним є завдання, щоб Захід припинив допомогу Україні. Для цього Кремль використовує політичні, військові та пропагандистські заходи, бажаючи, щоб це призвело до ізоляції України», — написав Жарин.

У статті для NewsWeek він розповів: хоча польське суспільство є досить стійким до російської пропаганди, з початку російського вторгнення в Україну було виявлено багато ворожих і небезпечних наративів, націлених проти Польщі, польсько-українських відносин, НАТО та всього західного співтовариства. 

Зокрема, російська пропаганда намагається викликати страх перед ядерною катастрофою, енергетичними кризами чи дефіцитом продовольства; обмовляти країни, які підтримують Україну; поставити під сумнів військову, фінансову та гуманітарну підтримку України з боку Польщі.

Останнім часом посилення пропагандистських зусиль відчули після падіння ракети на польському прикордонні

«Одразу почалися російські наративи про те, що Україна становить загрозу для Польщі, що підтримка Києва Заходом є провалом і що українські ракети руйнують українські міста та спричиняють жертви», — розповів Жарин.

Він наголосив: підтримка України, особливо шляхом постачання військової техніки, відповідає інтересам безпеки Заходу. 

«Тільки так можна зупинити подальшу російську агресію. Якщо ми зазнаємо невдачі зараз, міцного миру в Європі не буде, і хто знає, хто стане наступною жертвою Росії», — підкреслив посадовець.

Нагадаємо, нещодавно Польща спростувала фейк, який поширив білоруський прикордонний комітет, начебто українці масово мігрують до Білорусі із країн ЄС.

Наприкінці листопада під час трансляції благодійного концерту у Любліні слухачі Radio Wolny Świat (Радіо «Вільний світ») переказали Україні 220 тисяч злотих (46,7 тисяч євро). Пожертвування надійшли на платформу United24, їх спрямують на відбудову України.

Фото: Sławomir Kamiński / Agencja Wyborcza.pl

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY