Нацрада хоче через суд стягнути штраф з каналу Мураєва

Нацрада хоче через суд стягнути штраф з каналу Мураєва

6 Жовтня 2022
1454
6 Жовтня 2022
15:18

Нацрада хоче через суд стягнути штраф з каналу Мураєва

1454
Штраф накладений ще минулого року через поширення фейків російської пропаганди.
Нацрада хоче через суд стягнути штраф з каналу Мураєва
Нацрада хоче через суд стягнути штраф з каналу Мураєва

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила звернутись до суду щодо стягнення штрафу із ТОВ «Наш 365» (канал «Наш»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 6 жовтня.

Штраф компанія отримала через поширення в ефірі телеканалу закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Мовник оскаржував це рішення в суді, однак Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову. Оскільки компанія добровільно не сплатила штраф, регулятор вимагатиме його стягнення через суд. Також ТОВ «Наш 365» буде нарахована пеня за прострочення плати.

Нагадаємо,  штраф понад 114 тисяч гривень стосувався ефіру 3 лютого 2021 року, коли канал транслював брифінг народного депутата від «ОПЗЖ» Вадима Рабіновича щодо санкцій проти Тараса Козака.

На думку Нацради, Вадим Рабінович використав фейки російської пропаганди про те, що влада України сповідує ідеологію фашизму. Він назвав політичний режим фашизмом, також він сказав про створення з дозволу влади бойової групи з десятків чоловік для вбивства журналістів.

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1454
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду