Центр досліджень енергетики: у Києві готують резервну енергетичну систему

Центр досліджень енергетики: у Києві готують резервну енергетичну систему

8 Січня 2023
2310

Центр досліджень енергетики: у Києві готують резервну енергетичну систему

2310
З середини лютого її можуть запустити у столиці, а надалі й в інших містах.
Центр досліджень енергетики: у Києві готують резервну енергетичну систему
Центр досліджень енергетики: у Києві готують резервну енергетичну систему

Із середини лютого кияни все рідше залишатимуться без енергопостачання. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив керівник Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Відповідний план для Києва готує енергетичний сектор. Надалі цю «парасолю» застосують і для інших міст.

«В містах буде резервна генерація для водоканалів, для теплових станцій. Щоб, якщо система не працює, всі отримали живлення, тепло і воду», – розповів Олександр Харченко.

Київщина є однією з найскладніших регіонів для енергосистеми, відзначає очільник Центру досліджень енергетики. Російські енергетики допомагають ворожій армії планувати обстріли, додав він.

Нагадаємо, у ніч на 19 грудня російські війська вчергове атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. За даними Повітряних сил ЗСУ, було виявлено близько 35 дронів, 30 із них збили. Крім атаки дронів, окупанти артилерією обстрілювали південний та східний регіони, там є пошкодження.

16 грудня ракетна атака Росії призвела до пошкодження щонайменше 9 об'єктів генерації і обмежила виробництво атомних станцій. Тоді українська енергосистема втратила понад 50% споживання.

Російські обстріли об'єктів української енергосистеми призвели до масштабних ушкоджень «Укренерго». Деякі об’єкти повністю знищено і відновити їх неможливо, потрібно заново будувати. Обстріли енергосистеми в Україні обходяться в сотні мільйонів доларів, каже виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Фото: медіацентр «Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2310
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oleksiy
467 дн. тому
"все рідше залишатимуться без відключень електроенергії", чому не написати прямо: " все частіше будуть відключати"? Автори, вы, взагалі, читаєте текст?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду