Україні не вистачає 20% потреби електроенергії

Україні не вистачає 20% потреби електроенергії

27 Листопада 2022
1044
27 Листопада 2022
14:37

Україні не вистачає 20% потреби електроенергії

1044
Переважна більшість з 80% йде на покриття потреб населення
Україні не вистачає 20% потреби електроенергії
Україні не вистачає 20% потреби електроенергії

Станом на 27 листопада виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання, яке поступово зростає через похолодання. З цих 80% критична інфраструктура споживає лише близько 10%, решта електроенергії використовується для електропостачання споживачів. Про це повідомляє «Укренерго».

Енергетики також  нагадують, що ситуація з відключеннями залежить від ситуації в регіонах: обленерго вирішують, які види відключень застосовувати – аварійні чи планові за умов, що «Укренерго» надає кожній області ліміт споживання, який не можна перебільшувати. Режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%.

Також енергетики просять економити світло: по-перше, аби ліквідувати наслідки масованих ракетних обстрілів. По-друге, через похолодання потреба в електроенергії збільшується, і важливо не перенавантажувати її зараз.

Нагалаємо, у Києві майже відновлено постачання світла, води і тепла. Також працює мобільний зв'язок, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду