У Києві пройде 28-й фестиваль-огляд німецького кіно

У Києві пройде 28-й фестиваль-огляд німецького кіно

17 Листопада 2022
1081
17 Листопада 2022
19:40

У Києві пройде 28-й фестиваль-огляд німецького кіно

1081
Переглянути «Нове німецьке кіно» можна у кількох містах України.
У Києві пройде 28-й фестиваль-огляд німецького кіно
У Києві пройде 28-й фестиваль-огляд німецького кіно

Компанія «Артхаус Трафік» та Goethe-Institut в Україні анонсували 28-й фестиваль «Нове німецьке кіно. У новій реальності». Глядачі побачать добірку знакових прем'єр і головних хітів. 

Фестиваль відкриє «Комедія Штазі» Леандера Гаусманна про дисидентство та спецслужби. Події розгортаються у комуністичному східному Берліні довкола юнака, який веде подвійне життя контркультурного письменника та агента Міністерства державної безпеки (так званого Штазі). Цього року фільм став призером Баварської кінопремії.

Кадр із фільму «Комедія Штазі» 

Також буде показана драма «Велика свобода» Себастьяна Майзе, що здобула призи Канн і Бронзову премію Німецької кіноакадемії. У центрі сюжету непроста доля чоловіка, який за звинуваченням у гомосексуальності потрапляє за ґрати, а з початком Другої світової опиняється в концтаборі. У головній ролі — зірка німецького кіно Франц Роговський, відомий зі стрічок «Ундина», «Транзит» і «Вікторія».

Кадр із фільму «Фальсифікатор» 

Ще один погляд на історію Німеччини — біографічна драма «Фальсифікатор» Меггі Перен. Заснована на реальних подіях 1942 року, картина оповідає про молодого єврея, який використовує свій талант підробки документів, щоб допомогти собі та іншим уникнути депортації. Фільм — учасник програми Special Gala цьогорічного Берлінале.

Кадр із фільму «Рабіє Курназ проти Джорджа Буша»

Також на глядачів чекає комедія «Рабіє Курназ проти Джорджа Буша» — Срібний ведмідь Берлінале та Срібна премія Німецької кіноакадемії. Головна героїня — темпераментна туркеня з Бремена, яка опиняється в самісінькому центрі світової політики через прагнення звільнити свого сина з американської в’язниці. 

Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Нагадаємо, з 1-го по 7 грудня пройде 51-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

Кадри з фільмів: «Артхаус Трафік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1081
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду