Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства

Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства

11 Листопада 2022
865
11 Листопада 2022
18:00

Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства

865
Цю платформу створено у співпраці Центру економічного відновлення, La Strada, «Поруч», Інституту конструктивної журналістики та нових медіа за підтримки Посольства Великобританії в Україні.
Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства
Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства

В Україні розпочала роботу платформа W2U (Women to Ukraine). Як повідомляє пресслужба проєкту, у фокусі жіноче лідерство під час війни та поствоєнної відбудови, проблеми впливу війни на жінок та участі жінок у прийнятті рішень і наближенні перемоги.

W2U (ставить собі за мету стати майданчиком для публікації позицій і думок жіночих неурядових організацій та  громадськості. Тут, зокрема, висвітлюватимуть тему «різкого впливу війни на жінок в Україні» з урахуванням Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир і безпека». Крім новин і публікацій, на сайті публікуватимуться мотивуючі історії та подаватимется інформація про гранти та інформаційну підтримку.

«Єдиний портал зібрав разом активісток, експерток, урядовиць, представниць місцевої влади та міжнародних організацій, які висвітлюють проблематику й перспективи гендерної рівності і демонструють зростаючу роль жінки у суспільстві», — йдеться в концепції проєкту.

Як наголошують засновники платформи, повномасштабне вторгнення Росії стало справжнім випробуванням для прав і свобод жінок. Жінки переважають серед внутрішньо переміщених осіб, безробітних, постраждалих від конфлікту та інших уразливих верств населення. Під час війни жінки й дівчата надзвичайно вразливі до пов’язаного з конфліктом насильства, торгівлі людьми та сексуальної експлуатації.

На думку дослідників з Інституту конструктивної журналістики, від початку агресії українські ЗМІ приділяють недостатньо уваги проблемам та викликам війни для жінок, а також не зображують силу жіночого лідерства у миротворенні. «Виішення проблеми – більше видимості жінок у медіа, увага до складних тем, більше ресурсів про жінок та про них, для того, щоб, з одного боку, звертати увагу на проблеми жінок, а з іншого – надати їм можливість стати активними гравцями й висвітлювати їхній досвід та історії успіху у ЗМІ, – вважає директорка Інституту конструктивної журналістики та нових медіа Ксенія Букшина. – Ми також вважаємо важливим надати слово професійним феміністам, які працюють у цій галузі, щоб показати важливість підтримки чоловіків і переваги гендерної співпраці».

W2U (Women to Ukraine) планує публікувати дослідження, ґрунтовні обговорення, щро ають сприяти ефективним змінам у суспільстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
865
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду