detector.media
11.11.2022 18:00
Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства
Розпочав роботу сайт із теми жіночого лідерства
Цю платформу створено у співпраці Центру економічного відновлення, La Strada, «Поруч», Інституту конструктивної журналістики та нових медіа за підтримки Посольства Великобританії в Україні.

В Україні розпочала роботу платформа W2U (Women to Ukraine). Як повідомляє пресслужба проєкту, у фокусі жіноче лідерство під час війни та поствоєнної відбудови, проблеми впливу війни на жінок та участі жінок у прийнятті рішень і наближенні перемоги.

W2U (ставить собі за мету стати майданчиком для публікації позицій і думок жіночих неурядових організацій та  громадськості. Тут, зокрема, висвітлюватимуть тему «різкого впливу війни на жінок в Україні» з урахуванням Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир і безпека». Крім новин і публікацій, на сайті публікуватимуться мотивуючі історії та подаватимется інформація про гранти та інформаційну підтримку.

«Єдиний портал зібрав разом активісток, експерток, урядовиць, представниць місцевої влади та міжнародних організацій, які висвітлюють проблематику й перспективи гендерної рівності і демонструють зростаючу роль жінки у суспільстві», — йдеться в концепції проєкту.

Як наголошують засновники платформи, повномасштабне вторгнення Росії стало справжнім випробуванням для прав і свобод жінок. Жінки переважають серед внутрішньо переміщених осіб, безробітних, постраждалих від конфлікту та інших уразливих верств населення. Під час війни жінки й дівчата надзвичайно вразливі до пов’язаного з конфліктом насильства, торгівлі людьми та сексуальної експлуатації.

На думку дослідників з Інституту конструктивної журналістики, від початку агресії українські ЗМІ приділяють недостатньо уваги проблемам та викликам війни для жінок, а також не зображують силу жіночого лідерства у миротворенні. «Виішення проблеми – більше видимості жінок у медіа, увага до складних тем, більше ресурсів про жінок та про них, для того, щоб, з одного боку, звертати увагу на проблеми жінок, а з іншого – надати їм можливість стати активними гравцями й висвітлювати їхній досвід та історії успіху у ЗМІ, – вважає директорка Інституту конструктивної журналістики та нових медіа Ксенія Букшина. – Ми також вважаємо важливим надати слово професійним феміністам, які працюють у цій галузі, щоб показати важливість підтримки чоловіків і переваги гендерної співпраці».

W2U (Women to Ukraine) планує публікувати дослідження, ґрунтовні обговорення, щро ають сприяти ефективним змінам у суспільстві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY