Фотографи, письменниці та казкотерапевтка: до Українського ПЕН приєдналися пʼятеро нових членів

Фотографи, письменниці та казкотерапевтка: до Українського ПЕН приєдналися пʼятеро нових членів

1 Липня 2022
1319

Фотографи, письменниці та казкотерапевтка: до Українського ПЕН приєдналися пʼятеро нових членів

1319
Загалом до Українського ПЕН долучені понад 130 митців та медійників. Організація веде правозахисну роботу, проводить культурні заходи та дискусії, вручає літературні премії.
Фотографи, письменниці та казкотерапевтка: до Українського ПЕН приєдналися пʼятеро нових членів
Фотографи, письменниці та казкотерапевтка: до Українського ПЕН приєдналися пʼятеро нових членів

Культурна і правозахисна громадська організація «Український ПЕН» оголосила про п'ятьох нових членів: це фотографи Мстислав Чернов та Михайло Палінчак, письменниці Ксенія Харченко та Катерина Бабкіна, а також казкотерапевтка Катерина Єгорушкіна.

Мстислав Чернов — письменник, відомий міжнародний журналіст американської агенції новин Associated Press, президент Української асоціації професійних фотографів (UAPP). Протягом останніх восьми років працював у Сирії, Іраку, Лівії, Секторі Ґази, Європі та Азії з темами воєнних, соціальних конфліктів, медицини та глобальної кліматичної кризи.

Михайло Палінчак — український документальний та вуличний фотограф. Закінчив факультет міжнародної економіки Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Фотографувати почав у 2008 році. З 2012 року — член Української фотографічної альтернативи (УФА). 3 2014-го по 2019 роки — офіційний фотограф Президента України. Засновник платформи Untitled про українську фотографію.

Ксенія Харченко — письменниця, редакторка, перекладачка, копірайтерка, культурна менеджерка. 2007 року здобула ступінь магістра з відзнакою в Інституті журналістики Київського національного університету імені Т.Шевченка. Працювала на телебаченні, у командах Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Міжнародного мультидисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва «ГогольFest», а також у Польському Інституті в Києві та у видавництві Yakaboo Publishing.

Катерина Бабкіна — українська поетка, авторка прози, колумністка, сценаристка, драматургиня. Авторка поетичних книг «Вогні святого Ельма», «Гірчиця», «Знеболювальне і снодійне», «Заговорено на любов», «Не болить», збірок оповідань «Щасливі голі люди», «Лілу після тебе», роману «Соня» та роману в оповіданнях «Мій дід танцював краще за всіх», нон-фікшину для дітей «Сила дівчат» (у співавторстві з Марком Лівіним), дитячих повістей «Гарбузовий рік» та «Шапочка і кит», а також роману для дітей і дорослих «Сніговий тепл». Перша українська авторка, що отримала запрошення виступити з читаннями в Бібліотеці Конгресу США.

Катерина Єгорушкіна — письменниця, казкотерапевтка, сценаристка мультфільмів. У 7-річному віці почала писати вірші, відтоді й вирішила стати письменницею. Авторка 15 виданих книжок (14 з них – для дітей) та співавторка кількох колективних видань. Розробила і втілила такі книжкові серії: «Казкотерапія», «Музична казкотерапія для малят», «Classica – мацьопам!». Постійна учасниця конференцій для педагогів та психологів, проводить лекції про розвиток емоційного інтелекту школярів засобами художньої літератури, ціннісне наповнення художніх текстів.

Нагадаємо, Український ПЕН пропонує 100 стипендій для письменників, перекладачів та літературних критиків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду