У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії

У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії

10 Листопада 2022
1056
10 Листопада 2022
18:29

У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії

1056
Медійники наполягають, що ЗМІ та громадськість мають право на онлайн-трансляції дистанційних засідань міської ради, постійних депутатських комісій, виконавчого комітету.
У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії
У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії

У Запоріжжі розглядають проєкт Положення про тимчасове проведення дистанційних засідань органів міської ради в період воєнного стану. Документ передбачає тимчасове скасування онлайн-трансляцій у міськраді, йдеться у відкритому зверненні редакторів місцевих медіа.

З проєктом вже ознайомилися запорізькі медійники і зауважили відсутність норм, що регламентують відкритий доступ до дистанційних засідань органів міської влади. Тобто, вони можуть бути закритими як для представників медіа, так і для громадян.

Журналісти у своєму зверненні підкреслили, що вважають такі заходи необґрунтованими:

«Ми наполягаємо на поновленні прав громадян і включенні в це положення норм, що роблять обов’язковою трансляцію дистанційних засідань ради, постійних комісій, виконавчого комітету, з можливістю доступу до них, для усіх бажаючих громадян.

Громада має розуміти, як розподіляється бюджет, який складається з її грошей, з грошей платників податків. Під час онлайн-трансляцій сесії, яку підтримувала КП “Муніципальна телевізійна мережа”, кількість одночасних переглядів стало становила 100-120 глядачів, періодично перевищуючи 200. Відтак, попит на відкритість сесій є не лише з боку медіа, а і з боку громади в цілому».

Як нагадали редактори, два роки тому влада, «маніпулюючи карантинними нормами», протиправно обмежувала доступ для працівників медіа в сесійну залу. «Прийняття Положення про тимчасове проведення дистанційних засідань в тій версії, що була підготовлена в жовтні, поверне нас в аналогічну ситуацію», — зазначається у відкритому зверненні.

Нагадаємо, 6 вересня Парламент прийняв постанову щодо заборони трансляцій засідань на період воєнного стану. Найактивніше за це проголосували депутати з колишньої «ОПЗЖ». Ці рішення зазнало критики з боку частини депутатів. Зокрема, віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що заборона трансляцій засідань Верховної Ради на період воєнного стану підривають довіру суспільства.

Фото: «Доступ до правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1056
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
queexbof
525 дн. тому
Тepмoбeльe нoвoгo пoкoлeния с влaговывoдящeй и тeплooбменной фyнцией, oбладаeт антибaктеpиальными и гипоaллepгенными cвойствaми, большой выбор моделей. Покyпaй по до военной цeнe ------ uclck.me/termoua
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду