detector.media
10.11.2022 18:29
У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії
У Запоріжжі редактори виступили за відкритий доступ до трансляцій мерії
Медійники наполягають, що ЗМІ та громадськість мають право на онлайн-трансляції дистанційних засідань міської ради, постійних депутатських комісій, виконавчого комітету.

У Запоріжжі розглядають проєкт Положення про тимчасове проведення дистанційних засідань органів міської ради в період воєнного стану. Документ передбачає тимчасове скасування онлайн-трансляцій у міськраді, йдеться у відкритому зверненні редакторів місцевих медіа.

З проєктом вже ознайомилися запорізькі медійники і зауважили відсутність норм, що регламентують відкритий доступ до дистанційних засідань органів міської влади. Тобто, вони можуть бути закритими як для представників медіа, так і для громадян.

Журналісти у своєму зверненні підкреслили, що вважають такі заходи необґрунтованими:

«Ми наполягаємо на поновленні прав громадян і включенні в це положення норм, що роблять обов’язковою трансляцію дистанційних засідань ради, постійних комісій, виконавчого комітету, з можливістю доступу до них, для усіх бажаючих громадян.

Громада має розуміти, як розподіляється бюджет, який складається з її грошей, з грошей платників податків. Під час онлайн-трансляцій сесії, яку підтримувала КП “Муніципальна телевізійна мережа”, кількість одночасних переглядів стало становила 100-120 глядачів, періодично перевищуючи 200. Відтак, попит на відкритість сесій є не лише з боку медіа, а і з боку громади в цілому».

Як нагадали редактори, два роки тому влада, «маніпулюючи карантинними нормами», протиправно обмежувала доступ для працівників медіа в сесійну залу. «Прийняття Положення про тимчасове проведення дистанційних засідань в тій версії, що була підготовлена в жовтні, поверне нас в аналогічну ситуацію», — зазначається у відкритому зверненні.

Нагадаємо, 6 вересня Парламент прийняв постанову щодо заборони трансляцій засідань на період воєнного стану. Найактивніше за це проголосували депутати з колишньої «ОПЗЖ». Ці рішення зазнало критики з боку частини депутатів. Зокрема, віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що заборона трансляцій засідань Верховної Ради на період воєнного стану підривають довіру суспільства.

Фото: «Доступ до правди»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY