«Клондайк» Марини Ер Горбач змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України

«Клондайк» Марини Ер Горбач змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України

8 Вересня 2022
1389
8 Вересня 2022
16:19

«Клондайк» Марини Ер Горбач змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України

1389
Стрічка буде претендентом на номінацію «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».
«Клондайк» Марини Ер Горбач змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України
«Клондайк» Марини Ер Горбач змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України

Фільм «Клондайк» Марини Ер Горбач змагатиметься за премію Американської кіноакадемії «Оскар» від України. Про це оголосила Українська кіноакадемія.

Драматична стрічка розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко вривається в їх життя разом з уламками збитого «Боїнга». Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Фільм буде претендентом на номінацію «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». Короткий список претендентів на номінацію буде оголошено 21 грудня,  номінантів на «Оскар» — 24 січня 2023 року.

«Номінація від країни на нагороду Американської кіноакадемії — це крок до глобальної аудиторії. А під час війни це ще й можливість поширювати меседж, який відгукується українцям. "Клондайк" говорить про нас кіномовою, зрозумілою іноземцям.

У нас вже є неоціненний досвід кампанії для "Санденсу", під час якої ми працювали з публіцистами номінанта на "Оскар" "Куди ти йдеш, Аїдо?", завдяки цьому ми маємо стратегію, розуміємо, що потрібно роботи, і тепер ми готові до показів академікам. І цього разу в України дійсно є шанс бути помітною», — прокоментувала режисерка фільму Марина Ер Горбач.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») і Олег Щербина («Черкаси»). Стрічку створено в копродукції з Туреччиною. Світова прем'єра фільму відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. Картина «Клондайк» стала першою українською ігровою стрічкою в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Раніше копродукційна стрічка «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач отримала Гран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у США. Також драма «Клондайк» отримала приз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022.

Нагадаємо, що в національному відборі брали участь фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач та стрічка «Снайпер. Білий ворон» режисера Мар'яна Бушана.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду