detector.media
29.10.2022 10:00
Фільм «Клондайк» виходить в український прокат
Фільм «Клондайк» виходить в український прокат
Стрічка змагається за номінацію на премію «Оскар» від України.

Із третього листопада в широкий український прокат виходить фільм-призер Санденса та Берлінале «Клондайк». Допрем’єрні покази стартують 2 листопада, повідомляє пресслужба «Артхаус Трафік», що виступає українським дистриб'ютором стрічки.

29 жовтня відбудеться допрем’єрний показ  у Львові у кінотеатрі «Планета кіно» (ТРЦ Форум). Фільм представить режисерка Марина Ер Горбач. Також благодійні покази фільму проведуть мережа кінотеатрів Multiplex у партнерстві з Благодійним фондом Сергія Притули. Всі отримані кошти з проданих квитків будуть передані фонду Притули.

За сюжетом, події фільму розгортаються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати навіть коли село захоплюють силовики. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак.

«Клондайк» — четверта повнометражна робота Марини Ер Горбач. Світова прем’єра стрічки відбулася на Санденсі — найбільшому фестивалі незалежного кіно в США, де вона здобула Приз за найкращу режисуру. Фільм також був представлений на Берлінському міжнародному кінофестивалі в програмі Panorama, де отримав Приз екуменічного журі та Приз глядацьких симпатій. Фільм має вже понад двадцять нагород міжнародних фестивалів в всьому світі.

Головну роль виконала акторка театру і кіно Оксана Черкашина. За роботу у фільмі  «Клондайк» її відзначили премією кінокритиків «Кіноколо». Раніше вона вже отримувала цю премію за роль у фільмі   «Погані дороги» (2020).

Також у стрічці «Клондайк» знімалися Сергій Шадрін («Чорний ворон») Олег Щербина («Черкаси», «І будуть люди»).

Рейтинг фільму на платформі IMDb становить 7,3, а на сайті Rotten Tomatoes — 96% зі здебільшого схвальними відгуками міжнародної преси (Variety, Screen International, RogerEbert.com, Cineuropa). Видання Vox віднесло «Клондайк» до переліку фільмів, які цього року стануть найпомітнішими подіями.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY