З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак

З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак

27 Жовтня 2022
4032
27 Жовтня 2022
09:22

З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак

4032
За даними видання «База», Собчак перетнула кордон з паспортом Ізраїлю.
З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак
З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак

Російська телеведуча і блогерка Ксенія Собчак виїхала з Росії. Про це повідомляють державні пропагандистські агенції ТАСС та «РИА Новости» з посиланням на анонімні джерела.

За повідомленнями, Собчак у ніч на 26 жовтня перетнула російсько-білоруський кордон, а вже з Мінська потрапила до Литви. Сама Собчак на момент публікації нічого не коментувала, чи є вона підозрюваною і в якій справі, невідомо.

За даними видання «База», Собчак перетнула кордон з паспортом Ізраїлю.

26 квітня в будинку Собчак у Московській області провели обшук, який нібито пов'язаний із кримінальною справою проти соратника Собчак Кирила Суханова, якого затримали напередодні. 26 жовтня стало відомо про затримання у цій же справі колишнього головного редактора журналу Tatler Аріана Романовського, відомого учасника московських світських заходів.

Собчак назвала затримання Суханова переслідуванням ЗМІ: «До нас нема за що докопатися, і це їх дратує. Вони постійно затримують моїх журналістів. Тепер вони взялися за Кирила і шиють йому справу».

Телеведуча володіє медіахолдингом, куди входить видання «Осторожно, новости»  та YouTube-канал «Оcторожно, Собчак».

У 2018 році Собчак балотувалась на посаду президента Росії. Батьком Собчак був Анатолій Собчак, мер Санкт-Петербурга у 1990-ті роки. Російський диктатор Путін у ті роки був заступником Анатолія Собчака.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду