detector.media
27.10.2022 09:22
З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак
З Росії втекла телеведуча Ксенія Собчак
За даними видання «База», Собчак перетнула кордон з паспортом Ізраїлю.

Російська телеведуча і блогерка Ксенія Собчак виїхала з Росії. Про це повідомляють державні пропагандистські агенції ТАСС та «РИА Новости» з посиланням на анонімні джерела.

За повідомленнями, Собчак у ніч на 26 жовтня перетнула російсько-білоруський кордон, а вже з Мінська потрапила до Литви. Сама Собчак на момент публікації нічого не коментувала, чи є вона підозрюваною і в якій справі, невідомо.

За даними видання «База», Собчак перетнула кордон з паспортом Ізраїлю.

26 квітня в будинку Собчак у Московській області провели обшук, який нібито пов'язаний із кримінальною справою проти соратника Собчак Кирила Суханова, якого затримали напередодні. 26 жовтня стало відомо про затримання у цій же справі колишнього головного редактора журналу Tatler Аріана Романовського, відомого учасника московських світських заходів.

Собчак назвала затримання Суханова переслідуванням ЗМІ: «До нас нема за що докопатися, і це їх дратує. Вони постійно затримують моїх журналістів. Тепер вони взялися за Кирила і шиють йому справу».

Телеведуча володіє медіахолдингом, куди входить видання «Осторожно, новости»  та YouTube-канал «Оcторожно, Собчак».

У 2018 році Собчак балотувалась на посаду президента Росії. Батьком Собчак був Анатолій Собчак, мер Санкт-Петербурга у 1990-ті роки. Російський диктатор Путін у ті роки був заступником Анатолія Собчака.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY