Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю

Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю

27 Жовтня 2022
1561
27 Жовтня 2022
12:36

Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю

1561
Влада Литви заявила, що Собчак може перебувати у країні протягом 90 діб.
Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю
Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю

Російська телеведуча Ксенія Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю. Про це повідомив директор департаменту держбезпеки Литви Дарюс Яунішкіс  в етері радіостанції Ziniu Radijas.

«Вона знаходиться в Литві, як громадянці Ізраїлю з ізраїльським паспортом їй не потрібна віза. Вона може знаходитись тут, якщо я не помиляюся, 90 діб. Так, ми підтверджуємо цей факт»,цитує етер з Яунішкісом Delfi.

26 жовтня російські пропагандисти повідомили про виїзд Собчак з Росії, за їхніми даними, телеведуча перетнула російсько-білоруський кордон, а вже з Мінська потрапила до Литви.  

26 квітня в будинку Собчак в Московській області провели обшук, який нібито пов'язаний із кримінальною справою проти соратника Собчак Кирила Суханова, якого затримали напередодні. 26 жовтня стало відомо про затримання у цій же справі колишнього головного редактора журналу Tatler Аріана Романовського, відомого учасника московського світського життя.

Собчак назвала затримання Суханова переслідуванням ЗМІ: «До нас нема за що докопатися, і це їх дратує. Вони постійно затримують моїх журналістів. Тепер вони взялися за Кирила і шиють йому справу».

Телеведуча володіє медіахолдингом, куди входить видання «Осторожно, новости»  та власний YouTube-канал «Оcторожно, Собчак».

У 2018 році Собчак балотувалась на посаду президента Росії. Батьком Собчак був Анатолій Собчак, –  мер Санкт-Петербурга у 1990-ті роки. Російський диктатор Путін у ті роки був заступником Анатолія Собчака.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду