Триває виставка про війну очима фотохудожника Андрія Котлярчука

Триває виставка про війну очима фотохудожника Андрія Котлярчука

26 Жовтня 2022
1038
26 Жовтня 2022
09:48

Триває виставка про війну очима фотохудожника Андрія Котлярчука

1038
У національному музеї «Київська картинна галерея» (Терещенківська, 9) до 30 жовтня 2022 року триває фотовиставка Андрія Котлярчука «Сіль війни».
Триває виставка про війну очима фотохудожника Андрія Котлярчука
Триває виставка про війну очима фотохудожника Андрія Котлярчука

Ця виставка є частиною документального проєкту автора, який був свідком подій на передовій під час оборони Києва. У складі загону добровольців «Братство» при ГУР МО ЗСУ український фотограф, член Британського Королівського фотографічного товариства Андрій Котлярчук провів три тижні на передовій. Про це пише пресслужба Держкомтелерадіо.

«Це історія про герць українського народу, про молодість і відвагу. Про тих людей, що переломлюють свій страх, тому що прийшов час, заради якого вони народились. Час захищати Батьківщину», — розповів Андрій Котлярчук.

Ідея фотовиставки належить не лише Котлярчуку, а й директору видавництва «Мистецтво» Сергію Поночовному. Реалізація проєкту стала можливою за підтримки Українського культурного фонду та національного музею «Київська картинна галерея».

«Крім виставки, видавництво "Мистецтво" спільно з Андрієм Котлярчуком готує зараз три видавничі проєкти. Фотоальбоми "Листи з фронту" та "Сіль війни" вже готові до друку, — розповідає Сергій Поночовний. — Зараз працюємо над виданням "Звичайний рашизм. Правда війни", у якому зібрані історії людей, що опинилися в окупації на Київщині. Це історія спротиву ворогу, мужності і щоденного героїзму, який проявлявся в підтримці і допомозі українців одне одному. У виданні буде багато ілюстрацій, серед них і світлини, зроблені Андрієм Котлярчуком».

Нагадаємо, що фотовиставку «Полк "Азов" – янголи Маріуполя» показали у центрі Києва в День захисників та захисниць України. Раніше повідомлялось, що у США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів. Для обкладинки обрано фото, яке зробив на «Азовсталі» пресофіцер полку «Азов» Дмитро Козацький. Роботи Козацького, зроблені в Маріуполі, перемогли у престижному фотоконкурсі The Prix de la Photographie. Крім того, він є призером польського фотоконкурсу Grand Press Photo 2022 та отримав дві нагороди International Photography Awards.

Також у Києві пройшла виставка провідних українських фотографів, які «працюють в полі історії», де свої роботи представили Дмитро Козацький, Олександр Глядєлов, Єфрем Лукацький, Максим Дондюк, Мстислав Чернов та їхні колеги.

Фото: Jonathan Borba з Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1038
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду