Помер режисер Леонід Канфер

Помер режисер Леонід Канфер

22 Жовтня 2022
4835
22 Жовтня 2022
14:34

Помер режисер Леонід Канфер

4835
Леонід Канфер помер у віці 49 років.
Помер режисер Леонід Канфер
Помер режисер Леонід Канфер

У суботу, 22 жовтня, помер режисер-документаліст, автор документальних фільмів про війну Росії в Україні, журналіст Леонід Канфер. Про це повідомила у фейсбуці його дружина, українська журналістка Світлана Канфер.

«Сьогодні вранці не стало мого Льоні… Він боровся до кінця, тому що обіцяв мені дожити до мого ДН, три дні не вистачило. Я тримала його за руку до останнього, вдома, як він хотів. Він так тримався за мене, що полетів на небо, лише коли я його відпустила, бо бачила, як йому важко. Льоня, ти моя рідна душа, я не знаю, як без тебе. Немає сенсу. Лети, мій дорогий, я тебе люблю і постараюся поховати тебе поряд з батьком, в рідному Ізраїлі, який ти мені так і не встиг показати», – написала Світлана Канфер.

Леонід Канфер народився в Мінську, працював журналістом у кількох країнах, в 2014 роц переїхав в Україну. Стоврював для каналу ICTV прогграму про політиків, потім працював на каналі СТБ заступником головного редактора служби інформації, був ведучим програми «Репортерський клуб» на каналі «Еспресо». Заснував власну студію Kanfer Infohouse TV. З 2018 року боровся з онкологічним захворюванням.

У 2016 році Леонід Канфер презентував документальний фільм «По той бік Місяця» про росіян, які воюють на боці бойовиків окупованої частини Луганської області.

У 2017 році він випустив документальний фільм «Моя війна. Два життя Василя Сліпака» про українського оперного співака, який залишив кар’єру в Паризькій опері, щоб долучитися до лав української армії, яка розпочала антитерористичну операцію на українському Донбасі.

У 2020 році, до Дня захисту дітей, Канфер презентував документальний фільм «А що таке кохання?!» про життя сиріт та інтернатне виховання дітей в Україні. Над цим проєктом він працював три роки.

У 2021 році відбулася прем'єра фільму Леоніда Канфера «Суди в законі». Розповідаючи про перебіг знакових судових процесів — від убивства журналіста Георгія Гонгадзе до справи Павла Шеремета – фільм показує, як українське громадянське суспільство змушене виборювати правду та справедливість там, де влада у цьому зовсім не зацікавлена.

Того ж року до 30-річчя незалежності України Леонід Канфер зняв десятисерійний документальний проєкт «30 років до свободи». За чотири місяці знімальна команда записала понад 150 унікальних інтерв'ю. Свої історії розповіли Олег Сенцов, Ада Роговцева, Ахтем Сеітаблаєв, Сергій Жадан, Борис Тодуров, Олег Скрипка, Роман Балаян, Святослав Вакарчук та багато інших. Для проекту дав одне з останніх великих інтерв'ю перший президент України Леонід Кравчук.

Канфер — володар премії ТЕФІ, Нью-Йоркського міжнародного фестивалю документального кіно, викладач, автор курсу про спецрепортаж і документалістику. 

Леонід Канфер був автором «Детектора медіа». Ми висловлюємо щирі співчуття близьким Леоніда та сумуємо разом із вами.

Фото: Дмитро Ларін/УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4835
Читайте також
11.01.2021 12:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
6 532
30.01.2017 12:00
Леонид Канфер
для «Детектора медіа»
6 548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду