detector.media
19.10.2022 11:54
Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась
Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась
В ефір російськомовного іномовлення у вересні запрошували тільки представників монобільшості, а кількість розмов із ними зросла мало не вдвічі.

У вересні, як і у серпні, в ефірі російськомовного марафону іномовлення «FreeДом» з’являлись народні депутати лише з однієї фракції ­— «Слуга народу». Кількість депутатів, яким давали слово у гостьових студіях і включеннях, зросла з 10 до 13, а кількість розмов із ними — з 20 до 35. Про це йдеться в підсумках моніторингу марафону «FreeДом» за вересень.

Найчастіше — сім разів — в ефір включали «слугу народу» Єгора Чернєва. Чотири рази в ефірі іномовлення був нардеп Юрій Камельчук, який у 2020—2021 роках виступав проти вакцинації та був завсідником телеканалів Медведчука навіть після впровадження санкцій проти них.

Питання монопольної присутності «Слуги народу» у марафоні іномовлення піднімали під час обговорення члени комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. «20 разів в ефірі з’являлися народні депутати, і 20 разів вгадайте від якої політичної партії? Очевидно, від партії “Слуга народу”. Це все, що треба знати про політичну неупередженість, дотримання законів, про політичну незаангажованість, представлення різних політичних точок зору в ефірі телеканалу», — сказав, коментуючи результати дослідження «Детектора медіа», народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович.

Народна депутатка Євгенія Кравчук із «Слуги народу» сказала: «З приводу присутності тих чи інших депутатів: з нашого боку якогось тиску на редакцію, — будь ласка, тільки там вмикайте нас, — немає, не було і не буде, я це вам можу обіцяти. І коли, наприклад, я особисто даю коментарі, то перебуваю в цей час або десь із делегацією за кордоном, я є членом парламентської асамблеї ОБСЄ і парламентської асамблеї Ради Європи, і багато працюю за кордоном. Тому тут треба ще, мабуть, оцінювати цінність спікера, але я погоджуюсь абсолютно, що мають бути представники різних політичних сил… Ці фракції виступають єдиним фронтом за кордоном, бо в нас, у наших делегаціях ми, наприклад, працюємо і з опозицією єдиним фронтом, у нас абсолютний one voice. І так, очевидно, має бути при впливі на аудиторію». У вересні Євгенію Кравчук включали в ефір «FreeДома» тричі.

Більше про ситуацію з телемарафоном російськомовного іномовлення «FreeДом» у вересні читайте в підсумковому матеріалі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY