detector.media
17.10.2022 17:22
Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського
Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського
Про причини він не знає.

Про своє звільнення повідомив сам Артем Скоропадський у фейсбуці. «Детектор медіа» докладно розпитав його про обставини звільнення. Подаємо пряму мову.

— З якої причини вас звільнили з журналу?

— Я не знаю, з якої причини. Коли мене запросили на роботу на початку року, то була розмова, що журнал застоявся, він трохи застарів — і мене покликали в якості реформатора. Я не напрошувався на цю роботу, не проходив жодного конкурсу, мене саме покликали реформувати журнал. Дев'ять місяців я працював, у мене були рідкісні ексклюзиви з президентом Польщі, з прем'єром Чечні у вигнанні, з нашими послами у всіх країнах Євросоюзу, з патріархом Філаретом... Я привів свою команду, карикатуриста Смаля — він один із найбільш відомих карикатуристів ще з радянських часів, Борщевського, який писав прикольні епіграми, привів журналістку Солодовнікову Олену, яка якраз ексклюзиви і робила. Я намагався справді реформувати журнал, привів нову дизайнерку, яка оновила повністю весь дизайн. Журнал став абсолютно іншим. Мене для цього і покликали. А потім в один прекрасний день нас, трьох реформаторів, покликали: мене, виконавчого директора Андрія Клименка, який працював раніше в «Українській правді», і він ще покликав дівчину, яка займалася рекламою. І от в один прекрасний день просто без жодних пояснень нас звільнили повідомленням — у фейсбуці генеральний директор написала: «Я вирішила зі всіма вами припинити співпрацю». Без жодних пояснень, без усього.

— Як ви самі це пояснюєте?

— Не знаю, у мене немає логічних пояснень, тому що журнал об'єктивно став кращим. Наприклад, за січень і половину лютого — це мені говорили в самому журналі — продаж у Києві в кіосках і метро зріс на 10 відсотків. Лише за один місяць моєї роботи. Напевно, їм прийнятно сидіти в тому болоті, в якому вони сидять, замість того, щоб займатися реформами журналу.

— Чим ви займаєтеся зараз?

— Зараз я нічим не займаюсь, відпочиваю, я можу собі це дозволити. Я прийшов туди не для того, щоб заробляти гроші, а через те, що мені цікаво було спробувати реформувати паперовий журнал. Я не бідна людина й можу собі дозволити не працювати в принципі. Мені просто було цікаво. Але якщо їм це не потрібно — хай випускають той журнал, який вони випускали до цього, що його вони самі ж і критикували. Зараз на посаду головного редактора повернулася та сама жінка-пенсіонерка, яка була до мене.

Про звільнення Артема Скоропадського стало відомо з його допису у фейсбуці. Він очолив редакцію «Країни» в січні цього року. Торік керівник пресслужби «Правого сектору», волонтер Артем Скоропадський отримав громадянство України, про що він сам повідомив на сторінці в Facebook. У Росії його заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук.

Фото: фейсбук Артема Скоропадського

8 Вересня 2017
09:41

У Росії заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук прес-секретаря «Правого сектора»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY