CPJ: Українська влада має розслідувати переслідування членів команди Михайла Ткача

CPJ: Українська влада має розслідувати переслідування членів команди Михайла Ткача

13 Жовтня 2022
3825
13 Жовтня 2022
09:19

CPJ: Українська влада має розслідувати переслідування членів команди Михайла Ткача

3825
Комітет захисту журналістів: Українська влада має забезпечити безпечну роботу представників ЗМІ.
CPJ: Українська влада має розслідувати переслідування членів команди Михайла Ткача
CPJ: Українська влада має розслідувати переслідування членів команди Михайла Ткача

Комітет захисту журналістів (CPJ) вимагає розслідувати переслідування команди «Української правди» та перешкоджання професійній діяльності журналіста Михайла Ткача.

«Українська влада має оперативно розслідувати нещодавнє переслідування членів розслідувальної групи "Української правди" і забезпечити безпечну роботу представників ЗМІ», – говориться в повідомленні CPJ у твіттері.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва сказала CPJ, що не було жодної публічної реакції з боку Національної поліції та всіх посадових осіб, відповідальних за реагування на подібні інциденти.

11 жовтня Михайло Ткач заявив про перешкоджання журналістській діяльності через візит невідомих до водія його команди.

За його словами, додому до водія знімальної групи прийшли шестеро чоловіків: четверо з них були у військовій формі, двоє – в чорному одязі. Один із них, як розповів Ткач, назвався поліцейським та повідомив, що водій 10 жовтня став винуватцем ДТП і залишив місце пригоди. Чоловіки розпитували дружину водія про те, ким він працює, чи є журналістом, чи працює з Михайлом Ткачем і де розташований офіс журналіста та «Української правди». Донька водія зв'язалась із батьком телефоном, щоб він поговорив із «гостями», але ті одразу пішли.

Михайло Ткач пов'язує цей інцидент зі своєю професійною діяльністю.

«Нещодавно ми зняли матеріал про столичних мажорів, гонщиків, які порушують спокій людей у цей воєнний час, влаштовуючи вуличні перегони. Я напряму пов’язую цей факт зі зйомками та публікацією цього матеріалу і продовженням нашої журналістської діяльності щодо цих гонщиків та їхніх перегонів.

Закликаю правоохоронні органи відреагувати. Ми неодноразово писали заяви про перешкоджання журналістській діяльності, і вони можуть легко встановити, чи дійсно є якісь провадження стосовно цього водія чи це просто спроба залякати мене через людей, з якими ми працюємо», – зазначив журналіст.

Розслідування Михайла Ткача «Форсаж під час війни» вийшло 28 вересня. Після цього журналіст, за його словами, отримав багато анонімних повідомлень та дзвінків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3825
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду