Розслідування «УП»: На Лазурному узбережжі криміналітет полює за авто і цінностями українських «VIP-біженців»

Розслідування «УП»: На Лазурному узбережжі криміналітет полює за авто і цінностями українських «VIP-біженців»

18 Жовтня 2022
1349
18 Жовтня 2022
12:31

Розслідування «УП»: На Лазурному узбережжі криміналітет полює за авто і цінностями українських «VIP-біженців»

1349
«Українська правда»: Ця проблема була завжди, але зараз вона активізувалась, оскільки місцеві зрозуміли, що сюди приїхало багато небідних українців, і полювання йде саме на них.
Розслідування «УП»: На Лазурному узбережжі криміналітет полює за авто і цінностями українських «VIP-біженців»
Розслідування «УП»: На Лазурному узбережжі криміналітет полює за авто і цінностями українських «VIP-біженців»

На Лазурному узбережжі українські «VIP-біженці» з мільйонними статками зіткнулись з місцевим криміналітетом, який полює за їхніми дороговартісними авто та цінностями.

Про це йдеться у розслідуванні журналіста «Української правди» Михайла Ткача  «Батальйон Монако 2» про українських «VIP-біженців».

«На Кап-Ферра, у Ніцці, Монако й Монте-Карло угруповання обкрадають певні будинки, квартири, автівки. Ця проблема була завжди, але зараз вона активізувалась, оскільки місцеві зрозуміли, що сюди приїхало багато небідних українців, і полювання йде саме на них», – повідомляє видання.

Джерела повідомили «УП», що поліція отримує багато заяв стосовно викрадення коштів, цінностей, але є й багато людей, які не звертаються до правоохоронців, оскільки соромляться і не можуть пояснити походження свого майна.

Також у другій серії розслідування «УП» з’ясувала, що на Кап-Ферра триває велике будівництво найбагатшої людини України Ріната Ахметова на місці вілли, яку той, яки пише видання, купив у Павла Фукса в 2016 році. Сам же Ахметов, за інформацією «УП», з початку повномасштабного вторгнення не залишав територію України.

Водночас кореспонденти «УП» зустріли на Лазурному узбережжі низку інших нардепів та бізнесменів, чиї дорогі автівки з українськими номерними знаками «давно стали звичним атрибутом на вулицях цього міста». 

«Це колишній народний депутат Верховної Ради, 21-ий в списку найбагатших людей України Віталій Хомутиннік, якого "УП" зафіксувала на Кап-Ферра (пересувається авто з чеськими номерами). Нардеп зрозумів, що за ним спостерігають, і після того його яхта "Апостроф" почала дрейфувати між грецькими островами. За кілька тижнів Хомутиннік опинився у Відні, а далі полетів до Лондона. Залишив же Україну Хомутиннік напередодні повномасштабного вторгнення Росії»,  – говориться в матеріалі.

«УП» пише, що також помітила заступника голови правління Приватбанку (з питань реорганізації та проблемних активів) Ігоря Лебединця, колишнього депутата Донецької обласної ради від Партії регіонів, бізнесмена Владислава Гельзіна, кілька машин, зареєстрованих на ФК «Динамо», на одній з них – доньку народного депутата від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Григорія Суркіса Світлану (брати Суркіси орендують апартаменти в готелі «Монте-Карло бей»).

У поле зору «УП» потрапив і ймовірний неофіційний бенефіціар компанії «Євроенерготрейд» Едуард Кохан, колишній голова фонду державного майна Дмитро Сенниченко, пасинок покійного мера Харкова Геннадія Кернеса Родіон Гайсинський. 

«УП» також навідалася до маєтку народного депутата та соратника Ігоря Коломойського Ігоря Палиці, який, за даними видання, двічі виїжджав за кордон за час воєнного стану.

«Також у Каннах журналісти помітили яхту найвідомішого українського мешканця Монако, який має тут вид на проживання – Валерія Хорошковського. Яхту наразі виставлено на продаж. За час перебування "УП" на Лазурному узбережжі приватний літак Хорошковського одного разу прилітав до аеропорту Ніцци», – говориться в матеріалі.

16 серпня «Українська правда» випустила першу частину розслідування Михайла Ткача «Батальйон Монако» про українських «VIP-біженців», які від початку російського вторгнення в Україну переїхали на Лазурне узбережжя. «Героями» фільму, знятого в Монако, стали Костянтин Жеваго, брати Ігор та Григорій Суркіси, забудовник із Дніпра Вадим Єрмолаєв, його колега та депутат Київради Вадим Столар та інші. Після публікації журналістського розслідування ДБР відкрило кримінальне провадження та розпочало перевірку обставин виїзду за кордон «героїв» матеріалу.

Скриншот відео: Українська правда/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1349
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
548 дн. тому
Треба працювати з усіма, хто вивіз награбоване за 31 рік розкрадання України. Переконувати їх давати гроші на відбудову міст сіл. Віджатих у росіян яхт не вистачить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду